Vágólapra másolva!
Nem sokkal az után, hogy az argentin labdarúgó-válogatott biztosította helyét a jövő évi dél-afrikai világbajnokság 32 csapatos mezőnyében, Diego Maradona szövetségi kapitány máris kritikus kijelentéseket tett, elsősorban a sajtóra vonatkozóan.

"Üzenem azoknak, akik nem hittek a nemzeti csapatban és azoknak, akik piszokként kezeltek engem, hogy ott vagyunk a világbajnokságon, mégpedig teljesen megérdemelten, miután legyőztünk egy olyan csapatot, mint amilyen az uruguayi" - jelentette ki.

Az argentin együttes azzal kaparintotta meg a közvetlen kvalifikációt érő negyedik helyet a dél-amerikai zónában, hogy a szerdai játéknapon egygólos sikert ért el Montevideóban a vendéglátóknak ugyancsak létfontosságú mérkőzésen.

"Én fekete vagyok vagy fehér, soha sem szürke" - tette még hozzá Maradona, egyúttal azzal vádolva a sajtót, hogy különféle történeteket eszelt ki a csapat vezetésén belüli állítólagos ellentétekről.

A játékosként 1986-ban világbajnok Maradonát egy évvel ezelőtti színrelépését követően folyamatos kritikák érték a csapat összeállítását illető következetlensége, valamint taktikai hibák elkövetése miatt, melyek nyomán került - legalábbis a helyi média szerint - veszélybe a válogatott vb-részvétele.

Egy hete - sajtóbeszámolók alapján - maga Maradona éreztette, hogy megosztottság uralkodik a csapatvezetésen belül, s azt is érzékeltette újságírókkal, hogy a Peru elleni, múlt szombati mérkőzés előtt korántsem zavartalan a felkészülés. Felvetődött esetleges közeli lelépése, nem sokkal később viszont már azt állította, hogy erről csak a sajtó spekulál.

Az Uruguay elleni győztes gól:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=fkMilnO4zmnDS1Gz


Szerdán mégis megint nyitva hagyott egy kaput, amikor arra a kérdésre, hogy ő vezeti-e majd a válogatottat a világbajnokságon, csupán annyit válaszolt, beszélnie kell erről Julio Grondonával, a helyi szövetség elnökével.

Ugyanakkor köszönetet mondott a csapat vezetőinek, hogy lehetővé tették számára a válogatott kijuttatását a világbajnokságra, s nem feledkezett meg arról a mintegy kétezer szurkolóról sem, aki elkísérte az együttest Montevideóba, ahol majdnem 70 ezer hazai drukker biztatta a végül pótselejtezős helyen, ötödikként záró övéit.