Vágólapra másolva!
A novemberi pótselejtezőkre szívesen visszatérne a francia labdarúgó-válogatottba David Trezeguet. A Juventus 31 éves csatára 1998-ban világ-, 2000-ben pedig Európa-bajnokságot nyert a csapattal - utóbbi torna fináléjában ő szerezte a mindent eldöntő aranygólt -, a jelenlegi szövetségi kapitánnyal, Raymond Domenech-kel azonban nem jött ki és tavaly úgy döntött: visszavonul a válogatottságtól.

"Ezúttal a vb-részvétel a cél" - mondta a Sky televíziónak nyilatkozva Trezeguet. "Nagy élmény lenne számomra újra és lehet, hogy utoljára a nemzeti együttesben játszani. Nyitott vagyok egy esetleges meghívásra. Soha nem felejtem el, ami a múltban történt, de azt hiszem, a vb-részvétel kiharcolása most ennél fontosabb."

Domenech azt mondta: örül a játékos szavainak, de azt, hogy behívja-e a keretébe, nem kívánta elárulni.

Az előző vb-n ezüstérmes franciák - akik a selejtezők szerdai zárófordulójában az osztrákokat fogadják - már biztosan az európai 7. csoport második helyén végeznek a szerbek mögött, így "pótvizsgára" kényszerülnek a dél-afrikai repülőjegyért. A pótselejtezős párharcokat november 14-én és 18-án rendezik.