Vágólapra másolva!
Az angol negyedosztályú Notts Countynál dolgozó Sven-Göran Eriksson jövőre Észak-Korea együttesét irányíthatja a dél-afrikai világbajnokságon, írja a Guardian.

A lap szerint a korábbi mexikói és angol szövetségi kapitány a héten Kelet-Ázsiába utazik, hogy "megbízási szerződéséről" tárgyaljon. A svéd szakember jelenleg sportigazgató a Notts Countynál.

Eriksson és Peter Trembling, a Notts ügyvezető elnöke Pekingben tárgyal a Koreai Köztársaság Labdarúgó Szövetségével a 61 éves tréner kölcsönszerződéséről. Észak-Korea londoni nagykövetsége szerint két-három hét múlva bejelenthetik, hogy Eriksson átveszi-e a világranglistán 90. együttes irányítását.

Bár a mostani selejtezősorozatban már júniusban kiharcolta a vb-részvételt Kim Dzsong-hun együttese, a kapitányt állandó kritikák érték a gyenge támadójáték miatt. Észak-Korea nyolc meccsen csupán hét gólt lőtt a kvalifikáció során.

A svéd edző legutóbbi állomáshelyén kudarcot könyvelhetett el: miután kilenc mérkőzésből csak négyet nyert meg, eltávolították a mexikói kispadról.

Az ázsiai ország utoljára 1966-ban szerepelt világbajnokságon, akkor a csoportjában Chilét és Olaszországot megelőzve legjobb nyolc közé jutott. A negyeddöntőben Észak-Korea 3-2-es félidei vezetés után 5-3-ra kikapott Portugáliától, ezzel búcsúzott az angliai tornától és egészen idén októberig nem is tért vissza Európába. Az elmúlt hetekben Franciaországban edzőtáborozó koreaiak két gólnélküli döntetlent játszottak, előbb a francia másodosztályú Nantesszal, majd Kongó nemzeti csapatával.

"Egyesületünket senki nem kereste meg Észak-Koreából, és semmiféle tárgyalást nem folytattunk az ázsiai ország szövetségével Eriksson ideiglenes szövetségi kapitányi megbízatásával kapcsolatban" - írta szerdai közleményében Peter Trembling, a Notts elnöke. "Sportigazgatónk a továbbiakban minden erejével arra összpontosít, hogy megtalálja az új vezetőedzőt a csapat élére, miután a tulajdonosok menesztették Ian McParlandot."