Vágólapra másolva!
Nagy csatában, hosszabbítást követő tizenegyesrúgásokkal bejutott a legjobb nyolc közé a magyar labdarúgó-válogatott az egyiptomi U20-as világbajnokságon Csehország ellenében, s pénteken Olaszország ellen folytathatja menetelését. A mérkőzés a rendes játékidőben 1-1-re, 120 perc után 2-2-re állt,  a büntetők során Gulácsi három alkalommal is védett, a mindent eldöntő 11-est pedig Balajti értékesítette.

U20-as labdarúgó-világbajnokság, nyolcaddöntő:
Magyarország - Csehország 2-2 (1-1, 1-1, 2-2) - büntetőkkel 4-3
Alexandria, 9 ezer néző
Magyarország: Gulácsi - Dudás (Balajti, 96.), Szekeres, Szabó J., Présinger - Gosztonyi, Kiss M., Simon Á. (Zámbó, 60.), Koman - Németh, Futács (Simon A., 60.)
Csehország: Vaclik - Celustka, Hosek, Lecjaks, Mazuch - Fabián (Zeman, 85.), Marecek, Moravek, Vacha (Rezník, 101.) - Chramosta (Rabusic, 67.), Vosahlik
gól: Kiss M. (15.), Koman (99.), illetve Vosahlik (26.), Rabusic (92.)

Egervári Sándor szövetségi edző a mérkőzés előtt elárulta, hogy mitől jó a cseh csapat, s hogy mi az, amiben jobbak lehetünk náluk: "Fegyelmezett csapatjáték, német precizitás jellemzi a cseheket, és van két nagyon jó csatáruk, ami veszélyessé teszi őket. Arra kell törekednünk, hogy minél többször a középpályás soruk mögé tudjunk kerülni, ha ez sikerül, jó esélyünk nyílhat rá, hogy a kissé nehézkes védőkkel szemben a kreatív játékosaink eredményesek legyenek" - mondta a tréner, majd hozzátette: bravúr kell a legyőzésükhöz, de igenis képes rá a magyar csapat, hogy borítsa a papírformát.

A kapitány változatlanul 4-4-2-es hadrendben küldte pályára csapatát, amelyben nem számíthatott két meghatározó labdarúgójára, Debreceni Andrásra és Korcsmár Zsoltra, így némileg átalakított tizenegy vágott neki az összecsapásnak. "A kényszer hatására alakult át a védelem és a középpálya összetétele, de Dudás Ádám számára nem lesz ismeretlen a jobbhátvéd szerepe. Győri edzősködésem idején játszott már ezen a poszton, és tudom, hogy ebben a szerepkörben is képes jó teljesítményre" - indokolta döntését az 59 esztendős szakember.

Jól kezdett a magyar csapat, Présinger szabadrúgásból a kapufát találta el. Szép támadásokat vezetett Egervári Sándor alakulata, ezeknek hamar meg is lett az eredménye: Kiss Máté jó 30 méterről lőtt hatalmas gólt.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Pzo37RVBFNqwFG33


Ettől kissé felébredtek a csehek és a 26. percben Vosahlik csúsztatásával egyenlítettek. A folytatásban is inkább a csehek irányítottak, de a szünetig újabb gól nem esett.

A fordulást követően is rendkívül kemény csatát vívott egymással a két együttes, de a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben. A hajrában már egyik csapat sem kockáztatott, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás elején már látszódott, hogy fáradt a magyar együttes, a csereként beálló Rabusic pedig egy visszafejelt labdát közelről a hálóba lőtt. A magyarok azonban nem adták fel, és a Németh által kiharcolt szabadrúgást Koman csodálatosan tekerte a kapu jobb oldalába (2-2).

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=NXsE6RZRPROzmrjW


A hátralévő időben inkább a magyar védelemnek volt több dolga, de jól oldotta meg a feladatot, így jöhettek a büntetők.

Gulácsi már az első párban védett, az állás azonban a harmadik pár után - mivel a többiek nem hibáztak - ismét döntetlen volt, miután Szabó hibázott. Az ötödik párban Gulácsi ismét védett, de Németh nem tudta továbblőni a csapatot...A következő körben Gulácsi újabb bravúrral másodszor is a továbbjutás közelébe vitte a csapatot, Balajti pedig már nem hibázott, így Magyarország a nyolc közé jutott.

A csapat a pénteki negyeddöntőben Olaszországgal mérkőzik, a döntőbe kerülésért pedig Ghánát vagy Dél-Koreát kell legyőznie.