Vágólapra másolva!
Az MLSZ telki edzőközpontjában készül a portugálok és a dánok elleni vb-selejtezőjére a magyar labdarúgó-válogatott. Erwin Koeman szövetségi kapitány nem ígér támadófutballt, Dzsudzsák Balázs szerint ha a magyar csapat lezárja a területeket, Cristiano Ronaldo cselezgethet kedvére.

A telkiben készülő nemzeti csapathoz Vanczák Vilmos, a Sion légiósa is csatlakozott. A légiósról a szövetségi kapitány elmondta: Vanczák vasárnap első bajnokiját játszotta sérülését követően, ezért szerette volna még megnézni, mielőtt dönt. "Az orvosi stáb megerősítette, hogy százszázalékos állapotban van, így bevetésre kész."

A soron következő két világbajnoki selejtezőről a holland szakember elmondta, hogy a csapatnak csak akkor van esélye a győzelemre, ha mindenki a legjobb formájában lép pályára: "Komolyan készülünk a portugálok elleni mérkőzésre, mindkét csapatnak győznie kell, amennyiben versenyben akar maradni. Ez a svédek és a dánok elleni meccsre is vonatkozik. Ahhoz, hogy nyerni tudjunk, minden egyes játékosnak a maximumot kell nyújtani, csak akkor van erre esélyünk, ha a legjobb meccsünket játsszuk ebben az évben."

Az elmúlt napokban többször is szóba került Kabát Péter, az Újpest támadójának neve a válogatottnál, ám a futballista a keretszűkítésénél kikerült az együttesből: "Priskin, Rudolf és Torghelle személyében három csatár is van a keretben, jelenleg szerintem ők előbbre tartanak, de a válogatott kapuja természetesen mindenki előtt nyitva áll."

Koeman - aki egyelőre csak a két világbajnoki selejtezővel törődik - ezúttal sem ígér támadófutballt: "Lehet támadó felállásban kikapni 4-0-ra, vagy egy védekező stílusban 1-0-ra győzni."

A játékosok ugyancsak a védekezés fontosságát hangsúlyozzák. "Természetesen a legfontosabb dolog így is az, hogy masszívan védekezzünk, de egyszerűen most már elöl is pontosabban kell játszanunk" - mondta Juhász Roland, akit a Magyarországon játszó futballisták az elmúlt idény legjobb légiósának választottak. "Sokkal bátrabban kell majd futballoznunk, ráadásul szerintem ha a portugálok gólt lőnek, akkor sem állhatnak le a hazai közönség előtt. A pontrúgásokra nagyon oda kell majd figyelnünk" - tette hozzá a védő. A szeptemberi két selejtezőn, a svédek és a portugálok is egy pontrúgást követően szereztek vezetést.

Dzsudzsák Balázs, a PSV Eindhoven középpályása szerint jó esélye lehet a csapatnak, de csak akkor, ha mindenki a maximumot nyújtja: "Szerintem ha együtt mozgunk, és mindenki azt nyújtja, amit tud, akkor összejöhet egy pozitív eredmény."

A Real Madrid portugál világsztárjáról, Cristiano Ronaldóról Dzsudzsák azt mondta: "Amennyiben megfelelően le tudjuk zárni előtte a területet, akkor csinálgathatja majd a cseleit."

Mindeközben hétfőn Morten Olsen, az 1-es csoport élén álló dán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét a szombati, Svédország, illetve a jövő szerdai, Magyarország elleni hazai világbajnoki selejtezőmérkőzésekre.