Vágólapra másolva!
Utolsó csoportmérkőzésén az Egyesült Arab Emírségek együttese ellen lépett pályára a magyar labdarúgó-válogatott, s visszafogott első negyedórás kezdést leszámítva végig a kezében tarva a mérkőzést 2-0-s győzelmet aratott. Miután Honduras kikapott a Dél-afrikai Köztársaságtól, Egervári Sándor együttese csoportelsőként jutott tovább. A következő ellenfél Csehország lesz.

Eredmény, U20-as világbajnokság, F csoport, 3. forduló:
Magyarország - Egyesült Arab Emírségek 2-0 (2-0)
Alexandria
v.: Peter O'Leary (új-zélandi)
Magyarország: Gulácsi - Szekeres A., Debreceni, Szabó J., Présinger - Takács P. (Dudás, 90.), Simon Á. (Zámbó, 75.), Koman, Kiss M. - Futács, Németh K. (Varga, 62.)
Egyesült Arab Emírségek: J. Abdulrahman - Szurur (Husszain, a szünetben), Mohamed Ahmed, al-Kamali, Fajez, - A. Abdulrahman, Habib Fardan (Jamal, 77.), Favzi, Szankur (Avana, a szünetben) - Kalil, Mabkut
gól: Németh (20.), Koman (22.)

A mérkőzés eredményétől függetlenül már továbbjutott rivális kezdte aktívabban a mérkőzést, az első negyedórában több veszélyesnek tűnő akciót is vezetett, ám játékosai a kapu előtt határozatlanok voltak, míg a magyar együttes egy szép kontra végén még a játékrész közepe előtt vezetéshez jutott. Ezt követően a rivális magához sem térhetett a gól után, Koman Vladimir máris megduplázta az előnyt, melyet a szünetig sikerült megtartani.

A második félidőben Egervári Sándor együttese az eredmény tartására törekedett, s mivel a védelem szinte minden szituációban biztosan állt a lábán, megnyerte a mérkőzést.

A csoport másik találkozóján Dél-Afrika legyőzte Hondurast, így a második magyar siker az első helyet jelentette a csoportban.

Első félidő:

Az első helyzetig két percet kellett várni, egy 40 méteres, gyatra szabadrúgást követően Amer Abdulrahman 14 méterről lőtt, Gulácsi vetődött, de a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Öt perc múlva Szankur 20 méterről bombázott a léc fölé.

Lendületesebben kezdett az arab együttes, gyorsabban, veszélyesebben játszott, a 11. percben Kalil szabadrúgását kellett hatástalanítania Gulácsinak. helyzetig sem jutott az együttes, Gulácsi viszont a 15. percben újabb nagy repülést mutatott be, szerencséjére Habib Fardan 24 méteres bombája centikkel elkerülte a bal felső sarkot.

19 percet kellett várni az első magyar helyzetre, Futács pazar labdával indította Németh Krisztiánt, aki lefutotta védőjét, majd jobbról, 15 méterről okosan lőtt a jobb sarokba (1-0). Olyannyira megdöbbent a találaton az ellenfél, hogy két perc múlva ismét indulhatott középkezdéshez: ezúttal Szurur röviden szabadított fel Németh elől, a labda Koman elé került, aki balról éles szögből nagy gólt lőtt (2-0).

ForrA!s: MTI

A félidő további részében fölényben játszott már a magyar együttes, a legnagyobb helyzetet a ráadásban sikerült kihagyni, Németh ugyan védőit és a kapust is kicselezte, de a lövésre nem maradt ereje, a védők a gólvonalról fel tudtak szabadítani.

Második félidő:

Egy-egy büntetőgyanús jelenettel indult a második játékrész, de az új-zélandi játékvezető sípja mindkét esetben néma maradt. Az 54. percben Koman 30 méteres bombája alig kerülte el a jobb felső sarkot. Öt perc múlva Kiss Máté 25 méterről próbálkozott, Abdulrahman kapus bravúrral védett.

A 62. percben Németh helyére Varga állt be, a kisebb sérüléséből felépülő, Görögországban légióskodó csatárra ráfér a pihenés a világbajnokság többi mérkőzése előtt.

Az utolsó félórában helyzet sem alakult ki, az arab együttes eőltette volna ugyan a támadásokat, de a kiváló védekezés jóvoltából a 16-osig is alig jutottak el, magyar részről pedig tökéletesen megfelelt a 2-0-s eredmény. A 89. percben Kalil 20 méteres lövését Gulácsi parádés vetődéssel ütötte ki, az eredmény már nem változott.

Miután Honduras kikapott a Dél-afrikai Köztársaságtól, Egervári Sándor együttese csoportelsőként jutott a világbajnokság nyolcaddöntőjébe, ahol a következő ellenfél Csehország lesz.

A csoport másik mérkőzésén:
Dél-afrikai Köztársaság - Honduras 2-0 (1-0)
gól:
Jali (31.), Khumalo (46.)

A csoport végeredménye:

1.Magyarország32016-36
2.Egyesült Arab Emírségek31113-44
3.Dél-afrikai Köztársaság31114-64
4.Honduras31023-33


További eredmények, E csoport:
Ausztrália - Brazília 1-3 (1-1)
gól:
Mooy (14.), illetve Ciro (34.), D. Costa (62.), P. Henrique (81.)

Costa Rica - Csehország 2-3 (0-1)
gól:
Estrada (49., büntetőből), J. Martínez (61.), illetve Chramosta (11., 86.), Vosahlík (77.)

A csoport végeredménye:

1.Brazília32108-17
2.Csehország32105-37
3.Costa Rica31025-83
4.Ausztrália30032-80


A nyolcaddöntő párosítása:
Október 5., hétfő
Paraguay - Koreai Köztársaság
Spanyolország - Olaszország

Október 6., kedd:
Ghána - Dél-afrikai Köztársaság
Magyarország - Csehország
Egyiptom - Costa Rica

Október 7., szerda:
Brazília - Uruguay
Németország - Nigéria
Venezuela - Egyesült Arab Emírségek