Vágólapra másolva!
Második nekifutásra sem sikerült sem pontot, sem gólt szereznie a BL-ben a Debrecennek, amelyet 24 perc alatt padlóra küldött az elmúlt években a legnagyobbakat is rendre megizzasztó Lyon. Herczeg András klubmenedzser szerint a második félidőből kell erőt meríteni, Kim Källstrom, a Lyon első gólszerzője pedig úgy érzi, a Loki ellen a Liverpool és a Fiorentina is meg fog szenvedni a győzelemért.

Előzetesen sokan mondták, hogy a Lyon elleni nehezebb meccs lesz a Loki számára, mint amilyen a liverpooli volt, amire a végeredményt elnézve ugyan rá is bólinthatnánk, de a kép csalóka, hiszen a franciák négy góljából három is pontrúgás után született, és nem azért nyert négy góllal a vendégcsapat, mert lefocizta a magyar bajnokot.

Az is igaz, hogy pontrúgásból három gólt kapni még itthon is megmosolyogtatónak számít, nemhogy a BL-ben, a Lyon-játékosok pedig azért nem szaggatták le magukról a mezt, mert nagyon hamar zsebben volt a három pont, és onnantól már nem volt miért megszakadni.

Azért így is érződött rajtuk, amit előzetesen is tudni lehetett, gyorsabbak, erősebbek és az évek során épp elég meccset játszottak le a BL-ben ahhoz, hogy ne vegyék félvállról a Debrecent, de azt pontosan tudták, hogy ez a meccs a Fiorentina-Liverpool vonulathoz képest a könnyen megszerezhető győzelem kategóriájába tartozik.

Bár a két csapat közti különbséget reálisnak mondhatjuk, a debreceniek érthetően bosszúsak voltak a meccs után, elsősorban a félelmetesen hatékony pontrúgások miatt, amelyek gyorsan kiölték az izgalmat a hátralévő időből.

"Elszomorít, hogy három ilyen gólt kaptunk, megnéztük őket előzetesen videón, figyeltünk is erre, mégsem eléggé. Teljesen más úgy játszani, hogy még bele sem lendülsz és az ellenfél lő egy gólt, aztán gyorsan még egyet, ez mindent borított, nekik már nem kellett annyira kijönni, mi meg hiába próbáltunk támadni" - értékelt a szünetben lecserélt Laczkó Zsolt.

Bár a bal oldali középpályás azt mondta, a Debrecen készült a Lyon pontrúgásaiból, a másik oldalon játszó Szakály Pétert váratlanul érték a variációk. "Két meccsüket is kielemeztük, mégis meg tudtak lepni minket új dolgokkal, három ilyen gólt pedig a Barcelona sem bírt volna el. Ugyanazt szerettük volna játszani, mint Liverpoolban, a tervek szerint stabil védekezés után kellett volna kontráznunk, erre mondják, ember tervez... Nagyon sok munkával jutottunk el a BL-főtábláig, most lehetne megmutatni, mit is tudunk, legközelebb megint megpróbáljuk majd. Az biztos, hogy a gólokkal kapcsolatban ilyen pechünk még egyszer nem lesz."

Debreceni reakciók a meccs után:


Vukasin Poleksic
egy héten kétszer kapott négy gólt, előbb Kaposvárott, ahol egy döntetlenre így is jó volt a Loki, majd a Puskás-stadionban. A mindig jókedélyű montenegrói kapus elég nyúzott ábrázattal érkezett a vegyes zónába. "Sajnos nem koncentráltunk eléggé, a Lyon pedig az első félórában mindent eldöntött, onnan már nem volt visszaút. Ami a saját teljesítményét illeti, bosszant a négy gól, az első és a harmadik is elkerülhető lett volna, a másodiknál későn láttam meg a labdát, az utolsónál pedig hibáztam, nem kellett volna kirohannom a kapuból. A saját bőrünkön érezzük, mit is jelent a BL-ben szerepelni, minden megszerzett pont bravúrral érne fel, de van még előttünk négy meccs, nem akarjuk üres kézzel befejezni a sorozatot."

Herczeg András, a Debrecen klubmenedzsere előzetesen is óvatosan nyilatkozgatott, tisztában volt az erőviszonyokkal, de utólag azt mondta, szorosabb meccsben bízott. "Mikor elindult ez a sorozat, a sorsoláskor tudtuk, hogy benne vannak ezek a nagyobb gólkülönbségű vereségek is, mégha nem is esnek jól. A liverpooli mérkőzés ismeretében reménykedtünk, hogy szorosabb meccset vívunk, ugyanakkor az is igaz, hogy a Lyont már a sorsolásnál sem szerettük. A második félidőből lehet erőt meríteni, bátrabbak voltunk, jobbak felvállaltuk az előrejátékot, de tudatosulnia kell mindenkiben, hogy itt gyorsabban kell futni, reagálni, passzolni, ezekben mindenféleképpen jó lenne előrelépni."

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Fotó: Hajdú D. András [origo]

Nézze meg a képeket a meccsről!

Reméljük, Kim Källström egy ideig nem játszik magyar csapat ellen, a svéd középpályás ugyanis a válogatott ellen gólpasszt érően varázsolta a labdát Olof Mellberg fejére, ezúttal pedig ő rontotta el elsőként a Loki estéjét , amikor a harmadik percben dropból kilőtte a jobb sarkot Pjanic lövésre tett szöglete után.

"Első két-három helyzetünkből két gólt szereztünk, ez nagyban megkönnyítette számunkra a mérkőzést. A második félidőben már az eredmény tartása volt a cél, de még ekkor is szereztünk egy gólt, úgyhogy minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Elégedettek vagyunk a meccsen nyújtott teljesítményünkkel, de a Debrecen azért jobb csapat annál, mint amit most mutatott, ezt már Liverpoolban is bizonyította. Ma nem volt szerencséjük, mert a gyors gólok megfogták őket, de a Liverpoolnak és a Fiorentinának szerintem meg kell majd szenvednie a budapesti meccsen. Nem hiszem, hogy a négygólos különbség reális lenne, ez most így alakult, de nem szabad csak a most látottak alapján ítélkezni, Franciaországban biztosan teljesen más meccset játszunk majd" - nyilatkozott a Lyon-játékosok közül a legkészségesebbnek bizonyuló Källström.