Vágólapra másolva!
Bemutatkozott a görög labdarúgó-bajnokságban Németh Krisztián: az Atromitosz elleni mérkőzésen csereként állt be, majd gólpasszt adott Ismael Blancónak, az AEK Athén 1-0-ra diadalmaskodott.

A görög bajnokság nyitányán rögtön AEK-Olimpiakosz rangadóra került volna sor, ám két hete vasárnap az európai kupameccsek miatt elhalasztották a fővárosi mérkőzést. Az AEK-fanatikusoknak megérte várniuk, hiszen a román Vasluitól kikapott ugyan az Athén idegenben 2-1-re, de a múlt hét csütörtöki visszavágón 3-0-ra győzött, így bejutott az Európa Liga csoportkörébe.

A kupában még nem játszott az athéniak új szerzeménye, a Liverpooltól egy évre kölcsönbe megszerzett Németh Krisztián, akire pikáns meccsek várnak majd az Európa Ligában, hiszen az AEK egy csoportban lesz a Vörösök városi riválisával, az Evertonnal, a másik két ellenfél a portugál Benfica és a fehérorosz BATE Boriszov.

Vasárnap az Atromitosz ellen debütált az AEK-ben a 20 éves csatár, a 29. percben Nacho Scocco helyére állt be, és remekül megértette magát a tavalyi házi gólkirály Ismael Blancóval. Igaz, ha az argentin támadó jobban odafigyel, nem csak egy gólt szerez a Németh-passzok után, a magyar légiós ugyanis háromszor is kihagyhatatlan helyzetbe hozta a dél-amerikait, aki kettőt elpuskázott a lehetőségek közül.

A gól azonban pazar volt, Németh kötényt adott az Atromitosz védőjének, majd Blanco öt méterről nem hibázott. Később Németh sarokkal passzolta vissza a labdát csatártársának, aki egyből lőtt félmagasan, de a hazai kapus kivédte a bombáját.

A görög sajtó szerint "hatásos volt Németh bemutatkozása", és "a második félidőben adott gólpassza egyszerűen lehengerlő volt".

Nézze meg Németh első görögországi megmozdulásait!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=fFF8rAgYHWZt22We


"Nehéz volt otthagyni Liverpoolt, de a több játéklehetőség döntötte el a dilemmámat, illetve az, hogy Rafa Benítez is biztatott, hogy vágjak bele a görög kalandba" - mesélte a pepsifoci.hu-nak a támadó. "Athénban az első nap azt vettem észre, hogy van egy óriási hasonlóság és egy hatalmas különbség is Liverpoolhoz képest. Itt is mindenki imádja a futballt, és őrületes szeretettel veszik körül a játékosokat, viszont legalább 20 fokkal van melegebb, mint Angliában. Nem véletlen, hogy az edzések korán reggel vannak, vagy későn este."

"Csak remélni tudtam, hogy a keretben leszek, mivel összesen egyet edzettem a csapattal együtt. Igaz, akkor nem ment rosszul, mert egymás közti játékban négy perc alatt rúgtam két gólt. Egy sérülés miatt a 30. percben már a pályán is találtam magam. Azt hiszem, gyorsan felvettem a ritmust, és szerencsére elég jól bejöttek a dolgaim" - mondta a vasárnapi bajnokiról. "A meccs végén már jobb oldali középpályást kellett játszanom, ott védekeztem. Furcsa volt, és bár csak 65 percet játszottam, így is nagyon elfáradtam, mert borzasztó meleg volt."

Németh bízik benne, hogy a hőséget is sikerül majd megszoknia: "Nem tudom, hogy a többiek hogyan bírják a meleget, de nekem a liverpooli hideg után ez maga volt a pokol. A meccs idején 35 fok volt, és ha nincsenek nézők, akik űztek-hajtottak minket, akkor nem tudom, hogy bírtam volna végig. Volt olyan pillanat, amikor arra gondoltam, hogy mindjárt elolvadok. Azt hiszem ehhez a meleghez lesz a legnehezebb hozzászokni, a többi dologgal sokkal könnyebb lesz a barátkozás, főleg, ha csupa pozitív élmény ér."

"Szinte mindenkinél téma, hogy a Liverpoolból érkeztem, és most érzem igazán, hogy ez milyen komoly rangot jelent, és milyen elvárást is egyben. A jó bemutatkozás ellenére nehéz dolgom lesz, mert parádés csatáraink vannak, és az sem segít, hogy az U20-as vb miatt elég sokat leszek távol az első két hónapban."