Vágólapra másolva!
Az új sztárjaival pályára lépő Real Madrid nagy csatában, egy góllal nyert a Santiago Bernabeu-stadionban a Deportivo La Coruna ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság első fordulójának nyitómérkőzésén.

A szombati összecsapáson a kezdőrúgást a háromszoros olimpiai és világbajnok jamaicai futó, Usain Bolt végezte el, a 78 ezer néző örömére a labdával bemutatott pár trükköt a világcsúcstartó.

A 26. percben Kaká remek szöktetését a leshatáron kilépő Benzema az ötös jobb sarkáról laposan ellőtte a vendégkapus alatt, a bal oldali kapufáról még kipattant a labda, de az érkező Raúl közelről a hálóba továbbított (1-0).

Négy percre rá egy szép mozdulattal előreívelt labdát Riki fejelt Casillas kapujába (1-1). Nem sokkal később Raúl látványos esésénél a csatár büntetőt, a kapus - Raúlnak - sárga lapot kért, végül a hazai pálya előnye érvényesült - Cristiano Ronaldo a jobb alsóba gurított (2-1).

Forrás: AFP

Ronaldo góllal debütált a spanyol bajnokságban

A második játékrész azonnali Deportivo-góllal kezdődött: Valerón 16-ról kilőtte Casillas kapujának a jobb alsó sarkát, a szakállat növesztett Real-kapus nem hitt a szemének.

A lefújáskor mégsem kellett aggódnia, mert a védekező középpályás Lassana Diarra szintén lapos bombagólt szerezve megszerezte a három pontot a hazaiak számára.

A régi-új elnök, Florentino Pérez mintegy negyedmilliárd eurót költött új igazolásokra, a sztárok a kezdőben mind helyet is kaptak, a Real névsora ugyanis így festett: Casillas - Arbeola, Albiol, Garay, Marcelo - L. Diarra, Kaká (Guti, 83.), Xabi Alonso - Ronaldo, Raúl (Granero, 63.) - Benzema (Higuaín, 73.).

Primera División, 1. forduló:
Real Madrid - Deportivo La Coruna 3-2 (2-1)
gól: Raúl (26.), Ronaldo (35., 11-esből), Diarra (60.), illetve Riki (30.), Valerón (46.)

Zaragoza - Tenerife 1-0 (0-0)
gól: Arizmendi (74.)

A madridi meccs góljai:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=jMzspvbKwtphhqIa


a vasárnapi program:

Athletic Bilbao - Espanyol 17 ó
Málaga - Atlético Madrid 17
Real Mallorca - Xerez 17
Osasuna - Villarreal 17
Racing Santander - Getafe 17
Valencia - Sevilla 19
Almería - Valladolid 21

hétfő:
FC Barcelona - Sporting Gijon 22 ó