Vágólapra másolva!
Az Internazionale 4-0-ra kiütötte az AC Milant az olasz labdarúgó-bajnokság 2. fordulójának a szombat esti rangadóján. A címvédő már a szünetig három gólt szerzett - az első félidőben kiállították a Milan-középpályás Gennaro Gattusót -, majd Stankovic bombagólja tette igazán fölényessé az Inter diadalát.

A héten szerződtetett Wesley Sneijder - a bemutatkozása alapján - jó vételnek bizonyult az Inter számára, a Real Madridtól érkezett középpályás remekül játszott első milánói mérkőzésén. A hatodik percben majdnem gólt szerzett, 17 méterről eleresztett bombáját a mindössze ötödik számú Milan-kapusnak számító Marco Storari tornászta fölé.

A 29. percben egy remekbe szabott támadás végén megszerezte a vezetést az Inter: tucatnyi pontos passz után jutott el a labda a Milan-kapu közeléig, ahol az argentin Diego Milito adott középre Thiago Mottának, a brazil középpályás pedig 11 méterről, ballal elcsavarta a labdát a kivetődő kapus felett (0-1).

A 36. percben Gennaro Gattuso lerántotta a meglóduló Samuel Eto'ót, amiért 11-est kaptak a kék-feketék, Milito roppant magabiztosan a kapu közepébe, a léc alá vágta a labdát (0-2).

A folytatásban Gattuso megsérült, cserét kért Leonardótól, az oldalvonal mellett már a csapatkapitányi karszalagját is levette - majd ismét megjelent a pályán...

A csupaszív középpályás nem sokkal később felvágta Sneijdert, ezért kiállították - a Milan edzője nagy taktikai hibát követett el azzal, hogy nem hozta le sérült játékosát.

A meccs góljai:


Még a félidő vége előtt Maicon Militóval kényszerítőzött, majd az ötös jobb sarkáról nem kegyelmezett a Milannak (0-3).

A 63. percben Maicon a jobb oldalon felpörgette a labdát, mielőtt beemelte azt Eto'óhoz, így a kameruni hiába fejelt közelről a kapuba, les miatt lefújták az akciót.

Négy perccel később Stankovic a bal oldalról középre gurított labdát előbb átvette, majd 22 méterről a bal pipába bombázta. José Mourinho csapata klasszisokkal taktikusabban futballozott, mint a Milan, amely roppantul szégyellheti a San Siróban nyújtott teljesítményét. Az Inter ilyen játékkal akár a BL-ben is sokáig eljuthat - Mourinho éppen ezt ígérte az új szezonrajt előtt, tervei szerint a Barcával is felveszi majd a versenyt csapata.

Az Inter a siker ellenére sem lehet felhőtlenül boldog, ugyanis az első fordulóban rögtön pontokat veszített a Bari ellen, így két forduló után négy ponttal áll a tabellán.

A Bari ezúttal hazai környezetben játszott döntetlent a Bolognával, az újonccsapatban a magyar utánpótlás-válogatott Koman Vladimir a kispadra sem ülhetett le.

Serie A, 2. forduló:
AC Milan - Internazionale 0-4 (0-3)
Milánó, San Siro-stadion, 78 467 néző
Milan: Storari - Zambrotta, Nesta, Thiago Silva, Jankulovski - Gattuso, Pirlo, Flamini (Seedorf, 46.) - Ronaldinho (Huntelaar, 64.) - Pato, Borriello (Ambrosini, 46.)
Inter: Julio Cesar - Maicon, Lúcio, Samuel, Chivu - Zanetti, Stankovic, Thiago Motta (Muntari, 60.) - Sneijder (Vieira, 74.) Milito (Balotelli, 79.), Eto'o
gól: Motta (29.), Milito (36., 11-esből), Maicon (45.), Stankovic (67.)
piros lap: Gattuso (41., Milan)

Bari - Bologna 0-0
piros lap: Sforzini (90., Bari)

vasárnap:
AS Roma - Juventus 18 ó
Atalanta - Genoa 20.45
Cagliari - Siena 20.45
Chievo - SS Lazio 20.45
Fiorentina - Palermo 20.45
Napoli - Livorno 20.45
Parma - Catania 20.45
Sampdoria - Udinese 20.45