Vágólapra másolva!
Hiába győzött 2-0-ra a Dinamo Zagreb ellen az Európa Liga-selejtező visszavágóján a Hearts labdarúgócsapata, 4-2-es összesítéssel a horvát együttes jutott tovább. A skótok magyar szakvezetője, László Csaba nem titkolja, lehet, elhagyja együttesét, amelyet a tulajdonos nem enged tovább erősíteni. Lászlót pedig szeretné megnyerni vezetőedzőnek a Hannover.

"Ez a párharc nagyon jó volt tapasztalatszerzésre, teljes szívemből remélem, hogy a csapat velem vagy nélkülem, de ismét kivívja majd az Európa Ligában való szereplés jogát" - nyilatkozta László Csaba, a skót Hearts mestere a The Sunnak a csütörtöki, Zagreb elleni Európa Liga-mérkőzést követően.

"A Hearts nagyszerű klub, amely, ha együtt tudja tartani jelenlegi játékoskeretét, szép jövő előtt áll. Küzdök a klubért, küzdök mindenkiért, de néha elfáradok. S ha az ember elfárad, le kell ülnie. Nem akarok távozni, de nem titok, a Hannover, amely legalább olyan nagy klub, mint a Hearts, érdeklődik irántam."

László hozzátette, amennyiben a német Bundesliga-csapat valóban őt szeretné szerződtetni, először a klubvezetéssel kell megegyeznie. "Kétéves szerződésem van még, szeretnék maradni, de azt nem tudom megmondani, mi történik holnapután."

A Hannover három forduló után négy ponttal a 8. helyen áll a német bajnokságban. A csapat edzője, Dieter Hecking váratlanul jelentette be távozását, azóta a korábbi másodedző, Andreas Bergmann irányítja az edzéseket. László Csaba mellett több szakember neve is felmerült lehetséges utódként, többek között Lothar Matthäusé is.

László hibája, hogy nincs új csatár?

Vladimir Romanov, a Hearts tulajdonosa úgy nyilatkozott, a vezetőedző hibája, hogy a csapat nem szerződtetett új csatárokat. "Ha a menedzsment javasolt volna egy vagy két megfelelő csatárt, azonnal megvettem volna akár mindkettőt. De a tíz jelöltből egy sem volt megfelelő László Csaba számára."