Vágólapra másolva!
Óvatosan nyilatkozott Rafa Benítez, a Liverpool labdarúgócsapatának edzője a csütörtöki Bajnokok Ligája-sorsolást követően. A spanyol szakvezető szerint a Debrecen jó csapat lehet, ha megnyerte a magyar bajnokságot. A Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas szerint csapata jobb a Lokinál, a Fiorentina első embere, Andrea Della Valle nem hallott még soha a magyar bajnokról.

"Azt hiszem, a Liverpool mindenkinek nagy kihívás lesz ebben a csoportban, de úgy gondolom, az angol csapat simán továbbjut. A Lyonnak nem örülök, nagy csatát vívunk a franciákkal a továbbjutásért. Az átigazolási időszakból még van öt nap, de meggondoljuk, kit vegyünk. Annak örülök, hogy Lorenzo De Silvestrit sikerült megszereznünk a Laziótól. Célunk, hogy bejussunk az egyenes kieséses szakaszba. A Debrecen? Nem ismerem a csapatot" - nyilatkozta a Fiorentina elnöke, Andrea Della Valle a sorsolást követően.

A Liverpool szakvezetője, Rafa Benitez nem szeretne elhamarkodottan ítélni a nevek hallatán, noha azt tudja, a klub korábban még sohasem játszott kupamérkőzést a mostani ellenfelekkel.

"A Bajnokok Ligája mindig más, kemény ellenfelekkel szemben nehéz mérkőzésekre kell számítani" - vélte a 'Pool angol szakvezetője a klub honlapjának nyilatkozva. "A Lyont jól ismerem, noha most nem nyerte meg a francia bajnokságot, korábban zsinórban szállította az aranyérmeket. Számos jó játékossal rendelkezik, akik nagyszerű futballra képesek. A Fiorentina egy csodálatos város történelmi csapata. Ismerem fanatikus szurkolótáborát, hiszen amikor Claudio Ranieri volt az edző, sok időt töltöttem Firenzében. A magyar futballal kapcsolatban is van tapasztalatom, hiszen kapcsolatban állunk az MTK-val. Ha a Debrecen meg tudta nyerni az aranyérmet, akkor az azt jelenti, jó csapat. A legfontosabb dolog, hogy nem kell sokat utaznunk egyik mérkőzésre sem..."

"A csoportunk kiegyensúlyozott, annyi bizonyos, hogy a Debrecennél papíron erősebbek vagyunk" - mondta Jean-Michel Aulas, a Lyon elnöke. "Lesz két nagyon jó összecsapásunk a Liverpoollal, ezek elsősorban a szurkolóink szempontjából jelentősek. Úgy gondolom, hogy szokásunkhoz hűen továbbjutunk majd."

Michel Platini még a sorsolás előtt azt nyilatkozta a Le Monde-nak, boldog, hogy a Bajnokok Ligája selejtezőjének megreformálása sikeres lett, új színt hozott a sorozatba, amely lehetővé tette más nemzetek számára is, hogy bejussanak a legjobbak közé.

"Örömmel tölt el, hogy a Debrecen kvalifikálta magát a csoportszakaszba, ez jó hír a magyar futball számára, hiszen 15 év után kerülhetett be képviselője a legjobbak közé" - mondta az Európa Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke.