Vágólapra másolva!
Az Anorthosis Famaguszta tavalyi sikeres szereplése után idén sem marad ciprusi csapat nélkül a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre. A selejtező negyedik, utolsó fordulójának szerdai visszavágóján ugyanis az APOEL Nicosia ledolgozta egygólos hátrányát, s kiverte a dán FCK-t.

Eredmények, Bajnokok ága:
Olimpiakosz Pireusz (görög) - Sheriff Tiraspol (moldovai) 1-0
gól:
Mitroglou (82.)
továbbjutott: az Olimpiakosz 3-0-lal

APOEL (ciprusi) - FC Köbenhavn (dán) 3-1 (3-1)
gól:
Kosowski (2.), Michael (18., 41., az elsőt büntetőből), illetve N´Doye (22.)
továbbjutott: az APOEL 3-2-vel

Nem bajnokok ága:
Arsenal (angol) - Celtic Glasgow (skót) 3-1 (1-0)
gól:
Eduardo (28., büntetőből), Eboue (53.), Arsavin (74.), illetve Donati (92.)
továbbjutott: az Arsenal 5-1-gyel

Stuttgart (német) - FC Timisoara (román) 0-0
továbbjutott:
a Stuttgart 2-0-lal

Fiorentina (olasz) - Sporting (portugál) 1-1 (0-1)
gól:
Jovetic (54.), illetve Moutinho (35.)
továbbjutott: a Fiorentina 3-3-mal, idegenben lőtt több góllal

Tizennégy év után a Debrecen által ismét lesz magyar együttes a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben. A 32 csapatot csütörtökön Monacóban sorsolják nyolc kvartettbe.

A spanyolok, az angolok és az olaszok egyaránt négy-négy csapattal képviseltetik magukat az elsőszámú európai kupasorozatban, három klubbal érdekeltek a németek és a franciák, kettővel az oroszok, míg a portugál, a holland, a skót, a török, a belga, a román, az izraeli, a görög, a svájci, az ukrán, a ciprusi és a magyar bajnokság pedig egy-egy alakulatot delegál a legjobbak közé.

A csoportküzdelmek szeptember 15-től december 9-ig tartanak.

A Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott 32 csapat: DVSC-TEVA, FC Barcelona (címvédő, spanyol), Real Madrid (spanyol), Sevilla (spanyol), Atlético Madrid (spanyol), Manchester United (angol), Chelsea (angol), FC Liverpool (angol), Arsenal (angol), Internazionale (olasz), AC Milan (olasz), Juventus (olasz), Fiorentina (olasz), VfL Wolfsburg (német), Bayern München (német), VfB Stuttgart (német) CSZKA Moszkva (orosz), Rubin Kazany (orosz), Girondins Bordeaux (francia), Olympique Marseille (francia), Olympique Lyon (francia), Dinamo Kijev (ukrán), FC Porto (portugál), AZ Alkmaar (holland), Glasgow Rangers (skót), Besiktas (török), Standard Liege (belga), Unirea Urziceni (román), Maccabi Haifa (izraeli), FC Zürich (svájci), Olimpiakosz Pireusz (görög), APOEL (ciprusi)