Vágólapra másolva!
Idén nyáron eddig csak távoztak az Arsenal labdarúgócsapatából, most erősíthet is az együttes, méghozzá egy francia középpályással. A Barcelonától távozott Sylvinho a Manchester Citynél landolt.

Az Arsenalt a szezon kezdete előtt több szakember leírta, mondván, nem erősítettek megfelelően. Két kulcsember, Emmanuel Adebayor és Kolo Touré a Manchester Citybe szerződött, ezért többen azt jövendölték, hogy akár a legjobb négyből is kikerülhetnek a Premier League-ben az Ágyúsok.

Még persze bármi megtörténhet, de tény, hogy a londoniak kiválóan kezdték a szezont, az első két mérkőzésüket simán nyerték a bajnokságban, a BL-selejtezőn pedig idegenben verték 2-0-ra a Celticet.

Ezzel együtt jó esély van rá, hogy augusztus végéig a klub még igazoljon valakit, hiszen Arséne Wenger is elismerte, hogy egy védekező felfogású futballista elférne a keretben.

A legújabb hírek szerint a kiszemelt a francia Saint-Étienne középpályása, Blaise Matuidi, akinek szerződtetése már a nyár elején is téma volt. A 22 esztendős, kiváló labdaszerzőnek számító játékos rendszeresen szerepelt a francia korosztályos válogatottakban. Az Arsenal már majd egy éve figyeli őt: a londoniak fő tehetségkutatója, Gilles Grimandi többször is beajánlotta Wengernek, ráadásul a Saint-Étienne sportigazgatója, Damien Comolli jó barátja az Ágyúsok edzőjének. A hírek szerint Matuidi viszonylag olcsón megszerezhető, vételára hatmillió euró körül lehet.

További átigazolási hírek:

Az Everton leigazolta a Lokomotiv Moszkva középpályását, Dinijar Biljaletgyinovot.

A Livorno középpályása, Alessandro Diamanti a West Ham Unitedbe tart.

A Bolton Wanderers kiszemeltje a Real Betis kameruni középpályása, Achille Emana.

A Fulham bejelentkezett a Le Mans védőjéért, Grégory Cerdanért.

A Newcastle United spanyol balhátvédjét, José Enriquét az Atlético Madrid költöztetné haza.

Az argentin San Lorenzo támadója, Gonzalo Bergessio a Saint-Étienne első számú célpontja.

A Manchester City leigazolta a Barcelonától a nyáron távozott veterán brazil balhátvédet, Sylvinhót.

A Girondins Bordeaux brazil középpályását, Fernandót a Werder Bremen csábítja.

A Wolfsburg portugál védőjét, Ricardo Costát az Espanyol szemelte ki.

A Celtic olasz középpályása, Massimo Donati a Bariban köthet ki.

www.global-soccer.eu