Vágólapra másolva!

Triplázó hátvéd, négygólos csatárok a világválogatottban

A topligák közül már csak a spanyol bajnokság rajtjára kell várni, a hét végén ugyanis Olaszországban is megkezdődtek a küzdelmek. A Serie A-ból azonban csak egy játékost válogatottunk be álomcsapatunkba, amelynek ezúttal a középpályássora is rendkívül gólerős, ebbe a csapatrészbe csak két góllal lehetett bekerülni.

Kapus

Heinz Müller (német, Mainz): A Bayern München két döntetlennel kezdte a Bundesligát, de a csapat szurkolói abban bíztak, hogy a harmadik játéknapon az újonc Mainz ellen végre megszületik az első győzelem. Nem így történt. A mainziak 2-1-re nyerni tudtak, ehhez a második félidőben kapusuknak, Müllernek több bravúros védést is be kellett mutatnia.

Hátvédek

Bodnár László (magyar, DVSC-TEVA): A Debrecen valóságos futball-lázat okozott Magyarországon azzal, hogy karnyújtásnyira került a Bajnokok Ligája csoportkörétől. A Levszki Szófia elleni idegenbeli mérkőzésen a frissen igazolt Bodnár bődületes bombagóllal járult hozzá a sikerhez.

Naldo (brazil, Werder Bremen): A brémai csapat védelme arra nem lehet büszke, hogy az Európa Liga playoffjában hazai pályán három gólt kapott a kazah Aktobétól, viszont az együttes hattal válaszolt - és ebből kettőt a középhátvéd Naldo ért el. A brazil bekk ráadásul a hét végén a Mönchengladbach ellen is betalált, itt már gólt sem kapott a Werder.

Andrew Bikey (kameruni, Burnley): A Premier League újoncánál kicsit kétkedve fogadták a Readingtől megvett védőt, hiszen Bikey az előző szezonban éppen a Burnley ellen csinált balhét. A hátvédnek ezt gyorsan sikerült feledtetnie, hiszen vezérletével a gárda védelme megúszta kapott gól nélkül a Manchester United és az Everton ellen is, a csapat pedig mindkét találkozót megnyerte.

Alekszandar Kolarov (szerb, Lazio): A római gárda meglepően jól kezdte az idényt, hiszen az olasz Szuperkupa megnyerése után győzelemmel rajtolt a bajnokságban és az Európa Ligában is. A nemzetközi porondon a svéd Elfsborg ellen 3-0-ra nyert a csapat, az első gólt a balhátvéd Kolarov szerezte, aki az Atalanta elleni bajnokin is remekelt.

Középpályások

Abu Diaby (francia, Arsenal): Az Ágyúsok drukkereinek eddig nem lehet okuk a panaszra, hiszen a nyáron meggyengült csapatuk eddig mindkét bajnokiját simán nyerte, a BL-ben pedig idegenben verte 2-0-ra a Celticet. Ezen a meccsen Diaby még csak egy fél gólpasszal jeleskedett (az ő beadása előzte meg Gary Caldwell öngólját), a Portsmouth elleni bajnokin viszont kétszer is betalált.

Miralem Pjanics (bosnyák, Olympique Lyon): Az OL az előző szezonban hét év után elveszítette az aranyérmet Franciaországban, de az új idényben eddig kiválóan szerepel. Miután a BL selejtezőjében 5-1-re verte az Anderlechtet, a Ligue 1-ben az Auxerre-nek idegenben rúgott egy hármast - és Pjanics mindkét meccsen eredményes volt.

Yoann Gourcuff (francia, Girondins Bordeaux): A Ligue 1-ben három forduló után már csak címvédő százszázalékos. A bordeaux-i együttes kifejezetten tetszetősen futballozva szerezte meg a három pontot hétvégén a Nice ellen. A főszereplő ismét Gourcuff volt, a karmester kétszer is betalált.

Tranquillo Barnetta (svájci, Bayer Leverkusen): A Bayer hagyományaikhoz híven igyekszik látványos támadófutballt játszani, ami hétvégén sikerült is. A Leverkusen idegenben győzte le 5-0-ra az újonc Freiburgot. A találkozón főleg a svájci kontingens volt elemében: a csatár Eren Derdiyok mellett Barnetta is duplázni tudott.

Csatárok

Jermaine Defoe (angol, Tottenham Hotspur): A londoni együttes tökéletesen rajtolt a Premier League-ben, mindhárom bajnokiját megnyerte, Defoe bombaformában játszott. A hétközi találkozón a Hull City ellen mesterhármast vágott, majd hétvégén a West Ham United ellen is betalált.

Mladen Petric (horvát, Hamburger SV): A hamburgi együttes pazar hetet zárt, hiszen az Európa Ligában és a bajnokságban is gólzáporos győzelmet aratott - mindkétszer idegenben. A nemzetközi porondon a francia Guingamp elleni öt találatból Petric hármat vállalt, vasárnap pedig a bajnok Wolfsburg otthonában is eredményes volt egyszer.

www.global-soccer.eu