Vágólapra másolva!
Tizennégy év után ismét a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhet egy magyar labdarúgócsapat: a Ferencváros bravúrjának megismétléséhez a Debrecennek meg kell őriznie 2-1-es előnyét a Levszki Szófiával szemben a Puskás Ferenc-stadionban. A keddi találkozón, melyre különvonat érkezik majd Debrecenből, azonban nem csak védekezni fog Herczeg András együttese.

Egyértelműen kedvező helyzetből várják a hajdúságiak a BL utosó selejtezőkörének visszavágóját. A vendégeknek legalább két gólt kell szerezniük, hogy megfordítsák a párharcot, a Debrecennél ezzel együtt egyöntetű vélemény, hogy nem szabad kizárólag a védekezésre koncentrálni.

Az óvatosság már csak azért is helyénvaló, mert nem a legjobb összeállításában lép majd pályára a magyar csapat, ugyanis a bolgár fővárosban megsérült Máté Péterre, továbbá Bernáth Csabára sem számíthat Herczeg András vezetőedző, Kiss Zoltán csapatkapitány pedig két sárga lapja miatt nem játszhat. Leandro és Rudolf Gergely mostanáig csak könnyített munkát végzett, ők azonban vélhetően mindketten vállalják majd a játékot a fontos mérkőzésen.

A csapat hétfőn 10 órakor kelt útra Budapest felé, s este már a Puskás Ferenc-stadionban tréningezik a 18 nevezett futballista. A DVSC azért kénytelen otthonától távol fogadni riválisát, mert stadionja nem felel meg az európai szövetségnek a BL-selejtező ezen szakaszára vonatkozó előírásainak.

Ettől függetlenül a vezetők bíznak abban, hogy sikerül hazai atmoszférát teremteni a Puskás-stadionban, éppen ezért a szurkolókat arra kérte Bartha Csaba sportigazgató, hogy a csapat sáljával vagy - más magyar együttesek drukkerei esetében - magyar zászlóval felszerelkezve érkezzenek az arénába. A hangulatra nagy valószínűséggel nem lesz majd panasz, a jelenleg 36 ezer férőhelyes létesítményben telt hát várható, mivel vasárnapig már több mint 20 ezer jegy kelt el.

A debreceni szurkolók különvonattal is utazhatnak Budapestre. A szerelvény 16:27-kor indul a hajdúsági megyeszékhelyről, s csupán Hajdúszoboszlón, Püspökladányban és Szolnokon áll meg. A visszaindulás a találkozót követően lesz. A vonatjegy 1500 forintba kerül.

Az összecsapás napján Debrecenben már csak az Oláh Gábor utcai klubházban lehet hozzájutni a jegyekhez délig, míg Budapesten hétfőn a Syma-csarnok, kedden pedig a Puskás-stadion pénztáraiban.

A Levszki - amely a Debrecenhez hasonlóan elhalasztotta hétvégi bajnoki meccsét - szintén hétfőn érkezik a magyar fővárosba.

A találkozót Claus Bo Larsen vezeti majd, a dán bíró dirigálta a tavalyi európai Szuperkupa-döntőt is.