Vágólapra másolva!
Harmadik Európa-bajnoka hagyhatja el a Liverpoolt: Álvaro Arbeloa és Xabi Alonso nyáron a Real Madridé lett, angol lapok szerint Albert Riera a Barcelonába tart. Rafa Benítez csapatában így José Reina és Fernando Torres maradna a spanyolok közül.

A Liverpool keretében az előző szezonban még öt spanyol válogatott szerepelt,ketten közülük idén nyáron visszatértek a Primera Divisiónba: Álvaro Arbeloát és Xabi Alonsót is a Real Madrid igazolta le. A nyitófordulóban, a Tottenham Hotspur ellen azonban a másik három Európa-bajnok közül csak kettő lépett pályára: José Reina és Fernando Torres, Albert Rierát még csak be sem nevezték a mérkőzésre. Pedig a szélső a hét közben, a spanyol válogatott színeiben gólt is szerzett Macedónia ellen, vagyis nem volt rossz formában - Rafa Benítez azonban úgy ítélte meg, hogy fizikai állapota nem megfelelő.

Mindez a hírek szerint nem esett valami jól Rierának, aki úgy véli, hogy annak érdekében, hogy megőrizze helyét a nemzeti csapatban a közelgő világbajnokság előtt, mindenképpen több játéklehetőséget kellene kapnia a Liverpoolban. A szélső ráadásul a Macedónia elleni válogatott találkozót követően kijelentette, hogy pályafutását majd otthon szeretné befejezni - és ez a két tényező együttesen már elég volt ahhoz, hogy az angol lapok a távozásáról kezdjenek cikkezni. A Daily Mail információi szerint Rierát a Barcelona és a Real Madrid is szeretné megszerezni - az utóbbi híresztelés valószínűtlennek tűnik, de a katalánok érdeklődésének lehet valóságalapja. Szintén a Liverpoolhoz kapcsolódó hír, hogy állítólag a csapathoz tart Szotirisz Kyrgiakosz, a görög labdarúgó-válogatott középhátvédje, aki jelenleg az AEK Athén játékosa.

További átigazolási hírek
A Werder Bremen végleg megszerezte a Chelsea perui csatárát, Claudio Pizarrót, aki az előző idényben kölcsönben szerepelt a brémaiaknál. A Burnley leigazolta a Reading kameruni középhátvédjét, Andre Bikeyt. Az Aston Villa bejelentkezett a Middlesbrough védőjéért, David Wheaterért. Az AS Roma brazil támadóját, Júlio Baptistát a West Ham United szeretné leigazolni. A Hertha védője, Sofian Chahed a Hannoverhez került. A Bolton Wanderers csatára, Kevin Davies 2012-ig meghosszabbította szerződését. A Fiorentina szélsője, Franco Semioli a Sampdoriába tart.

www.global-soccer.eu