Vágólapra másolva!
Kisteleki István MLSZ-elnök a Vaterán vásárolta vissza a Magyar Kupa eredeti példányát, amelyet 1973-ban a Ferencváros vitrénjéből loptak el.

Kisteleki István visszaszerezte a Magyar Kupának azt az eredeti példányát, amelyet még 1973-ban, a Ferencváros vitrinjéből lopott el ismeretlen tettes. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke magánakció keretében csapott le a relikviára, senkinek sem szólt tervéről, még az MLSZ elnökségi tagjait is sikerült meglepnie bejelentésével.

Kisteleki a Vatera aukciós oldalon, saját pénzéből vásárolta meg a kupát, amelyet a jövőben a sorozat győztese ismét megkap vándorserlegként. A kupát Horvátországból szerezte vissza az elnök, a győzteseknek járó ezüst trófea eredetileg 1923-ban készült el. A lopás után elkészítették másolatát, máig ezt használták a díjátadókon. Kisteleki 280 ezer forintot fizetett a serlegért, amelyet az eladó "pincéből előkerült darabként" hirdetett.

"Jó buli volt" - mondta az [origo]-nak a kupa visszaszerzéséről Kisteleki. "A véletlen nagy szerepet játszott abban, hogy rátaláltam, megszerzése már-már olyan volt, mint az amerikai filmekben. Számtalan kapcsolatfelvétel után egy parkolóban került sor az átvételére, ez is teljesen filmszerű volt: egyik kezemben volt a pénz, másikban a kupa füle, majd megtörtént a csere egy Barkas hátuljában."

Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke - Varga Zoltánnak, a sportot is felügyelő önkormányzati miniszternek előterjesztésére - augusztus 20-a alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének Polgári Tagozata kitüntetésben részesítette Kisteleki Istvánt.