Vágólapra másolva!
Nem élsportolóként, hanem gazdag turistaként viselkedtek Pekingben a kupagyőztes Lazio és a bajnok Internazionale labdarúgói, akik múlt szombaton az olasz Szuperkupáért a kínai fővárosban játszottak egymás ellen.

"Mintha két turistacsoport érkezett volna nyaralásra" - mondta szerdán Wang Bo, a Kínába vitt meccset szervező cég egyik alkalmazottja. "Csak a borfogyasztásuk számlája meghaladta a tízezer dollárt, rendkívül tapintatlan magatartást tanúsítottak, nem voltak tekintettel senkire."

A kínai sajtó elítélően írt Jose Mourinho Inter-edzőről is, aki a 2-1-es vereség után becsmérlően válaszolt a helyi sajtónak arra a kérdésére, hogy miként nyerhetett a hőségtől ugyanannyira sújtott római gárda. A portugál tréner ugyanis közölte: az efféle kérdések hallatán már érti, hogy miért olyan silány a kínai futball, és a kínaiak miért épp labdarúgásban nem nyertek érmet az olimpián.

A Szuperkupa-meccset a tavalyi játékok központi stadionjában, a Madárfészeknek nevezett arénában rendezték meg helyi idő szerint 20 órakor, azaz 8 perc híján éppen az ötkarikás megnyitó kezdetének egyéves évfordulóján.