Vágólapra másolva!
Az olasz egyesületek közül a nyáron eddig a Juventus apasztotta le a legjobban a klub bankszámláját: olyan csapat ugyan akad, amelyik többet költött a torinóiaknál, ám míg máshol a bevétel oldalon is jelentős összegek szerepelnek, addig a fekete-fehérek egyelőre 37 millió eurós mínuszban vannak.

Érthető tehát, hogy a Juventus már csak akkor igazolna új játékost, ha sikerül eladnia valakit, és Ciro Ferrara edző elsősorban a jobbhátvéd posztján gondolkozik új emberben. A szakvezető szívesen megszabadulna a cseh Zdenek Grygerától, akiért korábban bejelentkezett a török Fenerbahce, azonban az isztambuliak csak négymillió eurót kínáltak, míg a Juve hatmilliót szeretne kapni.

Márpedig amíg Grygera is a keret tagja, addig Ferrara aligha igazolhatja le azt a játékost, akit legszívesebben látna a védelem jobb oldalán. A hírek szerint a Juve trénere a Schalke 04 brazil légiósát, Rafinhát szemelte ki, akit már korábban is kapcsolatba hoztak a torinóiakkal. A 23 esztendős védő viszonya nem felhőtlen a gelsenkircheniek vezetőségével azóta, hogy tavaly nyáron a felkészülési időszakban otthagyta a klubot, és elutazott a brazil válogatottal a pekingi olimpiára. A Schalke akkor 700 ezer eurós pénzbüntetést szabott ki Rafinhára, aki állítólag szívesen kipróbálná magát Németországon kívül is, ám szerződése 2011-ig köti a klubhoz, és a nyáron kinevezett Felix Magath többször is kijelentette, hogy ragaszkodik a kulcsjátékosokhoz.

További átigazolási hírek
A Tottenham Hotspur kiszemeltje az Aston Villa támadója, Ashley Young. A Besiktas nyolcmillió fontot ajánlott az Everton francia csatáráért, Louis Saháért. A Benfica középpályását, Hasszan Jebdát a Blackburn Rovers vinné. A Sochaux cseh csatárát, Václav Sverkost az AS Monaco szemelte ki. A Real Madrid csatára, Álvaro Negredo az AS Romában köthet ki. A Lille belga támadóját, Eden Hazardot a Juventus és az Internazionale is figyeli. A Girondins Bordeaux a Valencia szerb csatárával, Nikola Zsigiccsel erősítene.

www.global-soccer.eu