Vágólapra másolva!
Döntetlennel zárult a Budapest Honvéd görög Panathinaikosz elleni gálamérkőzése, melyet a labdarúgóklub megalapításának századik évfordulója alkalmából rendeztek meg vasárnap a Bozsik Stadionban.

Budapest Honvéd FC - Panathinaikosz FC 2-2 (1-2)
gól:
Macko (45., 68.), illetve Rodrigues (41.), Lato (44.)

A 3000 néző előtt rendezett összecsapást jobban kezdte a vendégegyüttes, és bár a Honvéd is alakított ki néhány veszélyes akciót, a görög csapatnak jóval több helyzete volt az első játékrészben. A Panathinaikosz fölénye az utolsó percekben csúcsosodott ki, ekkor három perc alatt kétszer is sikerült bevenniük az egyébként jól védő Tóth Iván kapuját. A második görög találat után a Honvéd nagyobb sebességre kapcsolt, és még a szünet előtt szépített.

A második félidőt sokkal agilisabban nyitotta a hazai csapat, amely több veszélyes akciót is kialakított, miközben a vendégek fáradni látszottak. Macko egyéni megmozdulása után az egyenlítés is sikerült a Honvédnak, amely ezután megpróbálta megszerezni a győzelmet is, a Panathinaikosz játékosai azonban állták a kispesti rohamokat, így maradt az igazságos döntetlen.

Az összecsapásra a Budapest Honvéd fennállásának 100. évfordulója alkalmából került sor, az ellenfélnek választott görög együttesre pedig azért esett a választás, mert a kispestiek legendás labdarúgója, Puskás Ferenc edzőként BEK-döntőig vezette a zöld-fehér csapatot.

A budapesti klubot 1909. augusztus 3-án Kispesti AC néven alapították, mely Magyarország egyik legpatinásabb és külföldön is egyik legismertebb labdarúgóklubjává vált. Története során 13 bajnoki címet és 7 kupagyőzelmet jegyzett.