Vágólapra másolva!
Szívrohamban elhunyt Dani Jarque, a spanyol élvonalban legutóbb tizedik helyen végzett Espanyol labdarúgója. A 26 esztendős futballista, aki a barcelonai együttes kapitánya volt, a csapat olaszországi edzőtáborozásán, Covercianóban vesztette életét a Bologna elleni barátságos meccs előestéjén.

Dani Jarque az olaszországi Covercianóban szombat reggel még részt vett a csapat edzésén, ám később összeesett, miközben a csapat szálláshelyéről a barátnőjével telefonált. A játékos nem jelent meg az esti vacsorán, ezért egyik csapattársa felment a szobájába, ahol Jarque eszméletlenül feküdt.

"Az Espanyol játékosa szisztolés szívleállás miatt veszítette életét. A klub orvosa megpróbálta újraéleszteni a futballistát egy defibrillátor segítségével, ám már nem lehetett megmenteni. Percekkel később a Firenzéből érkező mentőalakulatok is próbálkoztak Jarque újraélesztésével, de ők sem tudtak segíteni rajta" - tudatta közleményében a spanyol klub.

A spanyol sajtó szerint az Espanyol megszakítja olaszországi edzőtáborozását - a Bologna és a Livorno elleni barátságos mérkőzéseket lemondja -, és vasárnap visszatér Barcelonába.


A védő az összes korosztályos spanyol válogatottban megfordult, a legtöbbször az U21-es együttesben szerepelt, 19 mérkőzésen 3 gólt szerzett. Az Espanyolban 173 találkozón lépett pályára, és 8-szor volt eredményes.

Az 1983. január 1-jén született Jarque 12 éves korától az Espanyol játékosa, és egy hónapja nevezték ki csapatkapitánynak. 2006-ban megnyerte a spanyol Király-kupát a barcelonai együttessel, ám a legnagyobb sikerét 2007-ben érte el, amikor az Espanyol UEFA-kupa-döntőt játszott a Sevillával, s csak büntetőrúgásokkal maradt alul a glasgow-i döntőben.

Az egész futballvilág Dani Jarque-ot gyászolja. A szombat esti - 2-0-ra végződött - Valencia-Arsenal felkészülési meccs egyperces gyászszünettel kezdődött a Mestallában, s közben az Egyesült Államokban edzőtáborozó két spanyol elitklub, a Real Madrid és az FC Barcelona képviselői is részvétüket fejezték ki a védő családjának és az Espanyolnak. "Elmondhatatlan fájdalommal tölt el, hogy egy ilyen fiatal futballista, egy igazi profi sportoló távozott el tőlünk" - idézte a Marca a Real ikonját, Raúlt.

"Letaglózott minket a tragédia híre, nagyon sajnáljuk a történteket" - üzente a nagy városi rivális Barca elnöke, Joan Laporta. A BL-győztes csapat játékosai fekete karszalagot fognak viselni a vasárnapi, Chivas elleni San Franciscó-i mérkőzésen.