Vágólapra másolva!
A Pekingben rendezett olasz Szuperkupa-döntőben a kupagyőztes Lazio némi meglepetésre 2-1-re legyőzte a bajnok Intert, amelyben a Barcelonától érkező Samuel Eto'o megszerezte első gólját.

Az első félidőben a Lazio legnagyobb lehetősége Zarate előtt adódott, az argentin lövését Júlio César tolta ki. Az Interből Muntari rontott nagy ziccert, Lúció fejesét pedig Muslera szedte ki a léc alól bravúrral.

A második félidő elején az Inter sorra dolgozta ki a ziccereket: de Eto'o hiába cselezte ki a kapust, utána éles szögből mellé helyezett, Lúcio tiszta helyzetből a bal sarok mellé bólintott, Diego Milito lövését pedig Muslera tenyerelte oldalra.

Törvényszerű volt ezek után, hogy a Lazio góllal büntesse a bajnokot, egy sorfalról levágódó szabadrúgás után a labda Matuzalem elé került, akinek a lövése Júlio Césarról visszapattant az arcára, és onnan jutott a hálóba. Három perccel később már kettővel vezettek a rómaiak, Siviglia indítására Rocchi a leshatárról rajtolt és szépen emelte át a kimozduló Júlio Césart.

Az Inter idegesen hajrázott, de csak a szépítés jött össze, Balotelli elvette a labdát Dabótól, majd Eto'ónak passzolt, aki ballal a léc alá bombázott. Milito ugyan még betalált, de mivel Eto'o a lövés pillanatában lesen állt, így érvénytelen volt a gól, a Lazio nyerte a Szuperkupát.

olasz Szuperkupa-döntő:
Lazio - Internazionale 2-1 (0-0)
gól:
Matuzalem (66.), Rocchi (66.), illetve Eto'o (78.)