Vágólapra másolva!
A múlt heti, isztambuli 5-1-es vereség után a szép búcsú lehet a Budapest Honvéd célja a török Fenerbahce ellen a labdarúgó Európa Liga-selejtező 3. fordulójában, csütörtökön.

A Bozsik Stadionban 20 órakor kezdődő visszavágón a hazaiaknak mindenképpen nehéz dolguk lesz, s nem csupán azért, mert a török sztárcsapat lényegesen erősebb nála, hanem azért is, mert a tavalyi UEFA-kupa-meccsen történt rendzavarás miatt a meccset zárt kapuk mögött, nézők nélkül kell lejátszania.

Sisa Tibor, a Honvéd vezetőedzője már csak a tisztes helytállásban bízik. Mint elmondta, nagyon tiszteli az ellenfelet, ő azonban a saját játékosaiból szeretné kihozni a maximumot, és egy olyan eredményt elérni, amire a jövőben építhet az együttes. "Már a sorsoláskor tudtuk, hogy nagyon kevés esélyünk van egy olyan csapat ellen, amelyben a világ élvonalába tartozó török válogatott játékosai szerepelnek. "Semmiképpen sem szeretnénk kikapni, bár nagyon nehéz dolgunk lesz, különösen azért, mert három meghatározó játékosunk, Hrepka Ádám, Diego és Dragan Vukmir sem léphet pályára csütörtökön." A tréner hozzátette: nehéz találkozó előtt áll a Honvéd, de egy bíztató eredmény elérése elvárható a gárdától.

A Fener edzője, Christoph Daum szerint a magyar csapat sokkal jobban fog játszani a visszavágón, mint tette azt egy hete Isztambulban, ezzel együtt biztos csapata továbbjutásában. A szakvezető elmondta, hogy több játékosa sérülés miatt nem utazott el Budapestre, így többek között Roberto Carlos, Emre Asik, Kazim Kazim és Semih Sentürk sem lép pályára csütörtökön.

"Előnnyel érkeztünk Magyarországra, miután hazai pályán sikerült jól teljesítenünk" - mondta Daum. "Győzelmünk ellenére már akkor is azt mondtam, hogy ne kiabáljunk el semmit, mert vár még ránk 90 perc, amelyen a Honvéd sokkal támadóbban fog fellépni, mint Isztambulban. Szeretnénk a visszavágón is győzni, de a legfontosabb számunkra a továbbjutás."

Daum hozzátette: nem szerencsés, hogy a zárt kapuk mögött rendezik mérkőzést, de a szabályokat el kell fogadni. "Láttam apró hibákat a hazai összecsapásunkon, ezeket ki kell javítanunk. Úgy kell felfognunk, mintha ezen az egy meccsen dőlne el a továbbjutás. Biztos vagyok benne, hogy a csapat ennek megfelelően remek játékkal rukkol majd elő" - zárta mondandóját Daum.