Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség semmiképpen nem járul hozzá, hogy az augusztus 22-i Madonna-koncertet a Puskás Ferenc-stadionban rendezzék meg, az ügyet pedig lezártnak tekinti.

Az MLSZ illetékesei a Bajnokok Ligája-selejtezőben érdekelt Debrecennel kapcsolatban egyeztettek az Európai Labdarúgó Szövetséggel. Az UEFA megerősítette, hogy a bajnokcsapat továbbjutása esetén kizárólag a Puskás Ferenc-stadionban fogadhatja következő ellenfelét augusztus 26-án. A Debrecen a BL harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén 1-0-ra nyert a Levadia Tallinn otthonában, így jó eséllyel pályázik továbbjutásra.

Kisteleki István, az MLSZ elnöke levelet írt Timothy Dowdallnek, az augusztus 22-iki Madonna-koncertet szervező cég alelnökének, amelyben többek között leszögezi: "...a rendkívül sok bizonytalansági tényező miatt feleslegesnek látom a további tárgyalásokat és a magam részéről elzárkózom Madonna Puskás Ferenc-stadionban történő fellépésétől, így a személyes tárgyalást is feleslegesnek ítélem meg."

A rendezvényszervező cég szerint viszont önhibájukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe, és minden garanciát vállaltak annak érdekében, hogy zavartalanul megtarthassák a szeptemberi válogatott labdarúgó mérkőzéseket, a stadion teljes gyepszőnyegének cseréjét is felajánlották, "ami szerte a világon elfogadott és bevált megoldás ilyen helyzetek kezelésére", így az ötven éve nem cserélt, elöregedett fűszőnyeg helyett egy világszínvonalú pályát építhetnek ki, "ami óriási lépés lehetne a magyar futball jövőjének szempontjából."

Madonna eredetileg a Kincsem Parkban lépett volna fel, ám a szervezők múlt kedden közölték, hogy a korábbi Népstadion adhat otthon az amerikai énekesnő fellépésének. Ezt követően Kisteleki István MLSZ-elnök levelet írt Török Ottónak, a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet főigazgatójának, s azt kérte, a válogatott két szeptemberi, a svédek és a portugálok elleni hazai világbajnoki selejtezőjére való tekintettel ne az ország legnagyobb arénájában rendezzék a koncertet.

Ezt követően a NUSI közleményben tudatta, hogy a létesítmény csak akkor lehet a koncert helyszíne, ha a szervező Live Nation Hungary megegyezik erről az MLSZ-szel, utóbbi viszont később jelezte: nem járul hozzá az esemény stadionbeli megrendezéséhez.

Az MLSZ-elnök korábban úgy fogalmazott, beláthatatlan következményei lehetnek annak, ha a Puskás Ferenc-stadionban lesz a koncert. Úgy vélte, kétéves munka mehet tönkre emiatt, hiszen - szavai szerint - 23 éve nem vívott ilyen fontos meccseket a válogatott. Az MLSZ azért is aggályosnak tartja a helyszíncserét, mert a szövetség saját pénzéből 60-70 millió forintért ülőszékekkel bővíti a Puskás-stadiont éppen azért, hogy még többen láthassák élőben a két sorsdöntőnek ígérkező találkozót.