Vágólapra másolva!
A Ferencváros Szurkolók Szövetsége közleményben tiltakozott a következő NB I-es szezonban tervezett kettős rangadók megrendezése ellen, mert elfogadhatatlannak tartja, hogy az FTC ne az Üllői úti stadionban játssza a hazai mérkőzéseit. Az FTC elnöke, Rieb György azt ígéri, figyelembe fogják venni a szurkolók akaratát, amikor a kettős rangadók ügyében döntenek.

"Bár a Fradi tábora az ország bármely pontján képes saját csapatának hazai hangulatot teremteni, közismert tény, hogy ellenfelünk játékosai mindig remegő lábbal futnak ki az Üllői úti stadion gyepére, ahol fradisták ezreinek bíztatása esélyt sem ad az ellenfél csapatának vagy szurkolóinak a jó szerepléshez" - áll a közleményben.

"Nem támogatjuk tehát a Magyar Labdarúgó Szövetség saját népszerűségének növelése vagy egyéb céloktól vezérelve úgynevezett kettős rangadókat rendezzen a Ferencvárosi Torna Club részvételével. Egyben felszólítjuk az FTC Labdarúgó Zrt. vezetését, hogy ne járuljon hozzá mérkőzéseink más helyszíneken történő megrendezéséhez!"

A kettős rangadók hagyományának felélesztését egyelőre csak lehetőségként tartja számon az MLSZ versenybizottsága, hiszen még a kluboknak is bele kell egyezniük, ugyanakkor a terv megvalósításának érdekében irányított sorsolást végeztek a 2009/2010-es bajnokság őszi idényére. Ennek alapján az 5. és a 10. fordulóban játszhatna egymással két-két budapesti csapat a Puskás-stadionban, de szóba került az is, hogy akár vidéki együttesek is csatlakozhatnának. Ilyen lehetőséget kínál például a 2. forduló, amikor a Budapest Honvéd az MTK-t fogadja, míg a Ferencváros a Zalaegerszeget látja vendégül.

Az FTC elnöke, Rieb György azt ígéri, figyelembe fogják venni a szurkolók óhaját, amikor a futballcsapatot működtető Zrt. júliusi igazgatósági ülésén a kettős rangadók ügyében döntenek. "Egyelőre nincs egységes álláspont, jelenleg szinte mindenki szabadságon van, még meg kell vizsgálnunk a kérdést. Annyit elmondhatok, hogy nem szeretnénk szembemenni a Fradi-család akaratával, ezért egyeztetni fogunk a szurkolóinkkal, így természetesen a Ferencváros Szurkolók Szövetségének véleménye is sokat számít" - mondta az [origo] kérdésére Rieb.

"A döntéshozatalnak ezen kívül van egy gazdasági oldala is, hiszen amellett, hogy Puskás-stadionban nagyobb összeg folyhatna be a jegyeladásokból, a takarítási és a biztosítási költségek is jelentősebbek lennének, így kérdés, hogy egyáltalán megérné-e elvinni a meccseket az Üllői útról. Ugyanakkor, ha a Vasas az 5. fordulóban pályaválasztóként szeretne a Puskásban játszani, akkor természetesen mi is szívesen megyünk."

Arra a felvetésre, hogy Üllői úti stadion újjáépítése miatt a Ferencváros előbb-utóbb - a munkálatok idejére - úgyis a Puskás-stadionba költözne, Rieb György azt mondta: szerinte a következő nyári szünetig nem fog elkezdődni az építkezés, így ez a kérdés csak a 2010/2011-es szezonban lesz aktuális.