Vágólapra másolva!
Németország nyerte meg a labdarúgó U21-es Európa-bajnokságot, miután a malmői döntőben 4-0-ra kiütötte Angliát.

U21-es Európa-bajnokság, döntő:
Németország - Anglia 4-0 (1-0)
v.: Kuipers (holland)
Németország: Neuer - Beck, Hoewedes, Boateng, Boernisch - Hummels - Johnson (Schwaab, 68.), Castro, Khedira, Özil - Wagner
Anglia: Loach - Cranie (Gardner, 80.), Richards, Onuoha (Mancienne, 46.), Gibbs - Muamba (Rodwell, 77.) - Milner, Cattermole, Noble, Johnson - Walcott.
gól: Castro (23.), Özik (48.), Wagner (79., 84.)

A németek az elődöntőben az olaszokat verték 1-0-ra, míg a Stuart Pierce irányította angolok maratoni csatában, 3-3-as 120 perc után, 11-esekkel jutottak be a fináléba.

Ismét bebizonyosodott, hogy a németek nem állnak rosszul az utánpótlás-neveléssel, hiszen a legutóbbi U19-es és U17-es Eb-t is megnyerték. Az U21-eseket felkészítő Horst Hrubesch szövetségi kapitány részese volt a tavalyi, csehországi U19-es diadalnak is, ahol a döntőben az olaszokat 3-1-re verte Németország. Az U17-es válogatott hazai pályán győzött 2-1-re a Hollandia elleni, idén májusi Eb-fináléban.

Íme a döntő góljai - az első és a harmadik ziccer, a második óriási kapushiba, a negyedik pazar egyéni teljesítmény:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=zUob9myfCQ26EjE0


A torna gólkirálya és ezzel az aranycipős a holland Groningenben légióskodó svéd Marcus Berg lett hét góllal, aki a második helyezett Robert Acquafresca (olasz), Ola Toivonen (svéd) duót négy góllal előzte meg, s már be is jelentkezett érte az Everton, a Sunderland és a Liverpool is. A legtöbb gólpasszt a tornán - összesen négyet - a német Mesut Özil (Werder Bremen) adta.