Vágólapra másolva!
A többhetes tárgyalássorozat ellenére mégsem lesz a Fehérvár FC labdarúgóklub vezetőedzője Lothar Matthäus.

Forrás: [origo] Simlisnek tartják vagy messiásként várják Matthäust - fehérvári videoriport

Az egyesület tájékoztatása szerint "a felek különböző okokból nem jutottak megállapodásra. A tárgyalások eredménytelenül zárultak, de mindkét fél sok sikert kíván a másiknak a jövőre nézve. A felek a megállapodás meghiúsulásának részleteit üzleti titokként kezelik, így arról nem nyilatkoznak."

A játékosként 150-szeres német válogatott múlt pénteken járt Székesfehérváron, ahol szóban megállapodott a klubbal, ám ezután visszarepült hazájába, ahol ügyvédeivel tanulmányozta a szerződéstervezetet.

A fehérváriak és a szakember között június 10-én született meg az előzetes szóbeli megállapodás, melynek értelmében a német tréner kettő plusz egy évig irányította volna az együttest. Ezen a héten keddre várták Matthäust, azonban Berzi Sándor ügyvezető akkor úgy nyilatkozott, hogy "inkább szerdára várható" a szakember, aki végül csütörtökön sem érkezett meg.


Nem hiába kérdőjelezte meg egy szurkoló Matthäus szavahihetőségét

A 48 éves Matthäus 2004 februárjától 2005 decemberéig volt a magyar válogatott szakvezetője, majd a brazil Atletico Paranaenséhez szerződött. A következő állomás - 2006 és 2007 között - az osztrák Red Bull Salzburg volt, amellyel bajnokságot nyert. Legutóbb az izraeli Maccabi Netanyánál tevékenykedett, a legfrissebb hírek szerint pedig a kameruni szövetséggel tárgyal.