Vágólapra másolva!
Az AC Milan kerete eddig még csak gyengült a nyáron, hiszen az együttes veterán védője, Paolo Maldini visszavonult, az egykori Aranylabdás ukrán csatár, Andrij Sevcsenko visszatért a Chelsea-hez, és a klub egyik legjobbját, a brazil Kakát pedig eladták a Real Madridnak. Utóbbi transzfer eredményeként 60 millió euró kerül a piros-feketék kasszájába, ami alapján a szurkolók azt várják, hogy a vezetőség ennek az összegnek a nagy részét erősítésekre költi majd.

Főleg a támadó részlegben szeretnének új játékosokat látni, és a jelek szerint az egyesület vezetése is hasonlóan gondolkodik, hiszen a pletykák alapján elsősorban egy csatár megszerzésén ügyködnek - eddig azonban még senki sem érkezett.

Az első számú kiszemelt a Wolfsburg bosnyák játékosa, Edin Dzeko, akiért a milánóiak már több hete bejelentkeztek, azonban a német bajnokcsapat egyelőre ragaszkodik hozzá. Mindez persze nem jelenti azt, hogy a megfelelő ajánlat esetén ne engednék el, azonban a Milan alelnöke, Adriano Galliani is elismerte, hogy nem Dzeko az egyetlen jelöltje - még ha elsősorban őt is szeretnék megszerezni.

Rajta kívül még az Arsenal togói támadójának, Emmanuel Adebayornak a neve merült fel (őt már lassan egy éve folyamatosan kapcsolatba hozzák a Milannal), és Galliani szerint a Sevilla brazil csatárának, Luís Fabianónak a megszerzése is lehetséges alternatíva.

További átigazolási hírek:
A Premier League újonca, a Birmingham City megszerezte a Cardiff City középhátvédjét, Roger Johnsont. A Portsmouth csatára, Peter Crouch pótolhatná a Manchester Citynek eladott Roque Santa Cruzt a Blackburn Roversnél

A Newcastle United dán támadóját, Peter Lövenkrandsot a Sunderland vinné. Az Espanyol középpályása, Ivan de la Pena 2013-ig meghosszabbította szerződését.

A Stuttgart leigazolta a Karlsruhe jobbhátvédjét, Stefano Celozzit. Az Aston Villa érdeklődik a Mönchengladbach amerikai középpályása, Michael Bradley iránt.

A Middlesbrough török csatárát, Tuncay Sanlit a Wolfsburggal hozták kapcsolatba.

www.global-soccer.eu