Vágólapra másolva!
Bodnár László osztrák bajnok lett a Salzburggal, ám lejáró szerződését nem hosszabbította meg, és jelenleg csapatot keres. A 30 éves, 39-szeres válogatott jobb oldali védő úgy gondolja, egyáltalán nem biztos, hogy Lothar Matthäus Székesfehérvárra szerződik, az azonban nagyon valószínű, hogy ő nem igazol a Fehérvárhoz, hiszen külföldön szeretne bizonyítani. Hogy hol, azt még ő sem tudja, a vágya azonban továbbra is a Celtic.

- Miért jött el Salzburgból, nem ajánlott az osztrák bajnok új szerződést?
- Ajánlott, de az egy katasztrófa volt.

- Ha 100 egység volt az eddigi keresete, akkor...
- ... az új mindössze 40 lett volna. Mindenki a pénzért dolgozik, így számomra is fontos, mennyit keresek, ám félreértés ne essék, nem ez a legfontosabb. Célom, hogy szakmailag is megfelelő klubhoz kerüljek.

- Klub nélkül, 30 évesen mennyire számít öregnek, nem nehéz csapatot találni?
- Szerintem a 27-től 30-ig tartó időszak a legjobb futballistakor, de van, aki még 35 esztendősen is a csúcson van. Nehéz a klubkeresés, ám ezt a feladatot a menedzsereimre bízom.

- Hol folytatja?
- Egyelőre nem tudom. Egy biztos, még a Celtic sincs kizárva.

- Ezt mondta februárban is, azóta viszont új edzőjük van a skótoknak. Ismeri esetleg a korábban Gera Zoltánt is felkészítő Tony Mowbrayt?
- Nem ismerem személyesen, és ha jól tudom, nem is látott még élőben játszani, de a Celtic elnöke nagyon támogatja a szerződtetésemet.

- Magyarország ki van zárva?
- Olvastam, hogy összehoztak a Fehérvárral, de megkeresést onnan még nem kaptam.

- Pedig úgy tartják, jóban van Lothar Matthäusszal, akivel korábban Salzburgban és a magyar válogatottnál is együtt dolgozott.
- Na itt érdemes megállni egy pillanatra, hiszen Matthäus még alá sem írta a szerződését Székesfehérváron. A múlt héten, majd hétfőn is mondták, hogy jön szerződést kötni, ám ez még azóta sem történt meg.

- Úgy gondolja, hogy nem ő lesz a Fehérvár edzője?
- Nem beszéltem vele, de úgy vélem, ha alá akart volna írni, már aláírt volna.

- Ha mégis hívnák Fehérvárra, menne?
- Nem gondolkodom a Fehérvárban, esetleg, ha nagyon jó szerződést tesznek elém. Egyelőre kivárok, elsősorban külföldön szeretnék bizonyítani.

- Egyedül tartja magát formában?
- Most még igen, jövő héttől pedig - ha befogadnak - a Nyíregyházával tréningeznék, de ha úgy adódik, Debrecenbe is szívesen átmegyek, Herczeg András klubmenedzser remélhetőleg örömmel fogad.