Vágólapra másolva!
Víctor Valdés marad az FC Barcelona kapusa, miután megegyezésre jutott futballklubjával fizetésemelése, és ezzel összefüggésben szerződéshosszabbítása ügyében. Közben a nagy vetélytárs Real Madrid kapusáért, Iker Casillasért bejelentkezett a Manchester United.

Victor Valdés és a labdarúgó Bajnokok Ligáját idén megnyert FC Barcelonának a vezetése közötti alku megkötéséről a rendre jól értesült madridi Marca számolt be, tudatván, hogy Valdés 2014-ig szóló kontraktusról állapodott meg kenyéradóival. A sportnapilap azt írta, hogy feszült megbeszélések után csaptak egymás tenyerébe a felek azt követően, hogy a hét közepén még a tárgyalások megszakadásáról szóltak a hírek.

Két napja a Marca azt az értesülését osztotta meg olvasóival, hogy a kapus túlságosan is sokat kért: olyan négyéves szerződés igényével állt elő, amely minden egyes szezonban bruttó 9 millió eurót biztosít a számára, a klubvezérkar azonban legfeljebb 7 millió megadására volt hajlandó. Hogy a kompromisszum milyen "köztes" összegről szólhat, arról egyelőre a lapnak sincs tudomása. Valdés ügynöke, a sikeresnek minősített tárgyalásokról távozó Ginés Carvajal csak ennyit mondott: "megállapodtunk".

Közben a nagy rivális Real Madrid válogatott kapusáért, Iker Casillasért a Manchester United jelentkezett be. Az angol sztárcsapat a hírek szerint szívesen belevenné a Cristiano Ronaldo-ügyletbe, így a portugál szélsőért kapott pénz egy részét azonnal Casillasra is fordíthatná.

A MU ugyan elégedett első számú kapusával, ám Edwin van der Sar októberben már 39 éves lesz, s Sir Alex Ferguson szeretné megtalálni fiatalabb utódját. Angol hírek szerint Casillas mellett az olasz Gigi Buffon is a jelöltek között van.