Vágólapra másolva!
Hatalmas meglepetéssel folytatódott a Konföderációs Kupa, amelynek második fordulójában a brazilokat is megszorongató Egyiptom 1-0-ra legyőzte a világbajnok Olaszországot.

Eredmény, Konföderációs Kupa, B csoport, 2. forduló:
Egyiptom - Olaszország 1-0 (1-0)
Dél-Afrika, Johannesburg
v.: Martin Hansson (svéd)
Egyiptom: el-Hadari - Fati (A. Hasszán, 80.), Szaid, Hani, Gomaa, Moavad (Farag, 69.) - Abutrika, Savki, Hoszni, Homosz - Zidan (Eid, 57.)
Olaszország: Buffon - Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Grosso - Gattuso (Montolivo, 58.), De Rossi, Pirlo - Quagliarella (Pepe, 64.), Rossi (Toni, 58.) - Iaquinta
gól: Hoszni (40.)

Jól kezdte a mérkőzést az olasz együttes, amely 40 percen át uralta a mérkőzést, ám Rossi, Pirlo és Iaquinta sem tudott túljárni az egyiptomi kapus eszén.

Már-már elkönyvelhettük volna a félidei 0-0-t, amikor a 40. percben váratlanul az afrikai együttes szerzett vezetést. Abutrika jobbról középre küldött szöglete teljesen üresen találta Hosznit, aki úgy fejelt a jobb sarokba, hogy a kifelé tekeredő labda a kapufáról vágódott a hálóba. Buffonnak esélye sem volt a hárításra (1-0).

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=z65eqJCLEOlLXICd


A második félidőben rákapcsolt a világbajnok, csupán egy emberrel nem számoltak: el-Hadari kapussal. Az 54. percben Iaquinta ziccerét védte (még akkor is bravúr volt, ha közben kiderült, az olasz csatár lesen állt...), majd Pirlo zseniális szabadrúgását verte szemmel, bár ha kapura megy a labda, akkor valószínűleg eléri a bal saroknál.

A 70. percben ismét Iaquinta villant, fantasztikusan fordult le védőjéről, ám el-Hadari kirobbanva a kapujából a levegőben úszva jobb lábával védett.

Négy perc múlva Iaquinta balról tálalt Montolivo elé, akinek közeli, középre tartó lövését a visszavetődő kapus ütötte ki. Újabb négy perc múlva ismét Iaquinta lábában volt az egyenlítés, de Pirlo keresztlabdáját gyengén tudta csak kapura rúgni, el-Hadari pedig bravúrral hárított.

A 86. percben majdnem elszállt a varázs, Iaquinta okos emelését el-Hadari elnézte, a labda azonban a lécen csattant. Az öt perc hosszabbítás során még Buffon is előremerészkedett, de Egyiptom megőrizte előnyét, s reményét az elődöntőbe jutásra.

A B csoport másik mérkőzésén:
Brazília - Egyesült Államok 3-0 (2-0)

A csoport állása: 1. Brazília 6 pont, 2. Olaszország 3 (3-2), 3. Egyiptom 3 (4-4), 4. Egyesült Államok 0