Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya dühösen reagált csütörtökön az élvonalból kiesett Arminia Bielefeld elnökjelöltjének becsmérlő szavaira.

Bár a klub a közelmúltban megkezdte az egyeztetést a 48 esztendős szakemberrel, a megüresedett vezetői posztra egyedül pályázó Klaus Daudel kijelentette: "Ilyen helyzetben nem meglepő, sok hívatlan vendég bukkan fel. Matthäus úr szerintem belátható ideig nem fog szerepet játszani a Bundesligában. Nálunk sem."

A német válogatottsági rekorder - akinek a Fehérvár kétéves vezetőedzői szerződést ajánlott - ingerülten fogadta a nem éppen hízelgő véleményt: "Nincs arra szükségem, hogy olyan emberek piszkolják be a nevemet, akik semmit sem értek el a futballban, mégis unintelligens megjegyzéseket tesznek. Elnézve az ottani munkát nem is csodálom, hogy az Arminia kiesett az első osztályból. Ha végbemegy náluk egy professzionális szerkezetváltás, hívjanak fel telefonon."

Berzi Sándor, a fehérváriak ügyvezetője korábban többször is megerősítette, hogy péntekre várják a német szakember érkezését, és remélhetőleg a szerződést is aláírják akkor.

Matthäus a hét vesztese

A hét vesztesének nevezte Lothar Matthäust a Kicker. A német sportmagazin csütörtöki tárcájában arra utalt, hogy a korábbi kiváló futballista edzőként a Bundesligában nem kell senkinek. A Bielefeldnél kosarat kapó trénerrel kapcsolatban a lap emlékeztetett: nem ez az első eset, hogy ilyen történik vele. "Matthäus munkáját Magyarországon azonban megbecsülik" - fogalmazott a Bild, utalva arra, hogy Fehérvárott kétéves szerződést kínálnak számára.