Vágólapra másolva!
Egyelőre egy előszerződés-tervezet született arról a szándékról, amely alapján rövidesen a magyar futball egyik leggazdagabb klubja válhat az NB III-ba idén feljutott Várpalotai Bányászból. A Veszprém megyei csapatot egy dubaji üzletember, Ahmed Bakro szeretné felvirágoztatni.

Ha megvalósulnak a tervek, akkor több millió dollárral - egészen pontosan kétmilliárd forintnak megfelelő összeggel - gazdagodhat a Várpalotai Bányász labdarúgócsapata. Az együttes a hétvégén véget ért 2008/2009-es szezonban első helyen végzett a Veszprém megyei bajnokságban, így jogot szerzett az NB III-as szereplésre. Ám a tervek ennél jóval nagyratörőbbek: egy dubaji üzletember, a húsz éve Magyarországon élő Ahmed Bakro annyi pénzt hozna, amelyből már az élvonalat is meg lehetne célozni.

Hardi János, a várpalotai egyesület ügyvezető elnöke a Naplónak elmondta, ha összejön a szerződés, az lesz Várpalota legnagyobb beruházása.

"A leendő befektető eljött hozzánk, megnézte a létesítményt, és úgy vélte, van mire alapozni. A szándékai komolyak, amit az is mutat, hogy nemrég egymillió forint értékben sportfelszereléseket ajándékozott az egyesületnek" - nyilatkozta az elnök.

A mobiltelefon-kereskedelemmel és vendéglátással is foglalkozó üzletember a hírek szerint közeli barátja a dubaji uralkodó fiának, ez pedig már elegendő lehet ahhoz, hogy beköszöntsön a várpalotai aranykor. Bakro ugyanis elsősorban nem a saját pénzét, hanem az uralkodó fiáét fektetné be Várpalotán.

Az előzetes hírek arról szóltak, hogy a felek e hét elején, Budapesten csapnak egymás tenyerébe, ám az [origo] érdeklődésére Papp Róbert, a Várpalotai Bányász szakosztályvezetője elmondta, a tárgyalások tovább folytatódnak.

"Egyelőre egy előszerződés-tervezet született, a befektető pedig megerősítette a korábbi szándékát. Abban maradtunk, hogy amíg meg nem kötjük a szerződést, addig nem fogunk további nyilatkozatokat tenni az ügyben." Kérdésünkre Papp Róbert elmondta, erre várhatóan két múlva kerül sor.