Vágólapra másolva!

Cantona szerint túl drágák a focimeccs-belépők

Eric Cantona, a franciák egyik legismertebb és legnépszerűbb korábbi labdarúgója szerint célszerű volna, ha kontroll érvényesülne a futballmérkőzések jegyárainak megállapításánál.

A volt válogatott támadó úgy véli, ez a feltétele annak, hogy valóban kijelenthető legyen: a futball mindenkié.

"Az európai szövetség alkothatna erre vonatkozó szabályokat" - mondta az RTBF belga közszolgálati televízió egyik műsorában.

"Kik tudnak megfizetni egy belépőt a Bajnokok Ligája döntőjére? Csakis azok, akik rendelkeznek a megfelelő anyagiakkal, márpedig a labdarúgás a legnépszerűbb sportág, így mindenki számára elérhetőnek kellene lennie. Nagyon sok pénz mozog a futballban. Azzal, hogy az egyes szövetségek őrült összegeket kapnak közvetítési jogokért, nincs semmi baj. Ugyanakkor miért ne lehetne maximálni a jegyárakat, legalább a stadionok egy részében?" - fogalmazott Cantona, aki szerint fontos, hogy "a labdarúgás továbbra is a népé maradjon".

A pályája csúcsán a Manchester Unitedben futballozó, 43 éves Cantona a "Looking for Eric" című film bemutatójára érkezett Brüsszelbe. Ken Loach alkotásában ő a főszereplő.