Vágólapra másolva!
Az utolsó percben, tizenegyesből szerzett góllal győzte le Brazília labdarúgó-válogatottja Egyiptomot a dél-afrikai Konföderációs Kupa B csoportjának nyitómérkőzésén.

A sztárok sorait felvonultató seleaco jól kezdett, hiszen Kaká révén már az ötödik percben betalált: Daniel Alvés ívelését ballal levette a 16-os előtt, majd jobbal átpöckölte a labdát három egyiptomi védőn, s végül nyolc méterről higgadtan elgurított El Hadari kapus mellett (1-0).

Az afrikaiak válaszára sem kellett sokat várni, négy perccel később egy jobb oldali beadást a Dortmundban légióskodó Mohamed Zidan - védőjét megelőzve - öt méterről fejelt a kapu jobb oldalába (1-1). Három percre rá ismét vezettek Dunga dél-amerikai legényei: Elano 35-ről, jobb oldalról belőtt szabadrúgását Luis Fabiano tanítani való mozdulattal fejelte közelről a jobb alsóba (2-1).

Még az első félidőben növelték előnyüket a brazilok, ismét csak fejesgóllal: egy jobb oldali szögletet a legmagasabbra ugró Juan juttatta a léc alá (3-1).

A kissé megnyugodott Brazíliát egy perc alatt magához térítette Egyiptom, az 54. percben remek támadás végén Mohamed Shawky 17-ről kilőtte a jobb alsót (3-2). A középkezdés után ismét Hassan Shehata szövetségi kapitány együttese vezethetett támadást: kitűnő szöktetés után Zidan 10 méterről, ballal kíméletlenül ellőtte a labdát Julio César alatt (3-3).

A meccs összefoglalója:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=OcuxPm9WiS00IyVL


Amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, a 16-os jobb sarkáról elvégzett szabadrúgás után az érkező labdát Lúcio hat méterről kapura kanalazta, a gólvonalon álló Al Muhamadi kézzel hárította a labdát. A brazilok percekig reklamáltak, erre Howard Webb vezetőbíró egyeztetett a segítőivel, és 11-est ítélt, valamint a piros lapot is felmutatta a vétkesnek. Az új Real Madrid-szerzemény Kaká a büntetőt a bal alsóba helyezte (4-3). Ezzel kínkeserves diadalt arattak a brazilok, a lelkes egyiptomiak azonban egy döntetlent megérdemeltek volna.

Konföderációs Kupa, B csoport, 1. forduló:
Brazília - Egyiptom 4-3 (3-1)
Mangaung/Bloemfontein, Free State-stadion, 27 851 néző
v.: Howard Webb (angol)
Brazília: Julio César - Daniel Alves, Kléber, Lúcio, Juan - G. Silva, Kaká, Elano, Felipe Melo - Luis Fabiano, Robinho.
Egyiptom: El Hadari - Gomaa, Szaidi, Moawad, Szaid, - Fathi, Aboutrika, Rabou, Ahmed, Shawky - Zidan.
gól: Kaká (5., 91., utóbbi 11-esből), Luis Fabiano (12.), Juan (37.), illetve Zidan (9., 55.), Shawky (54.)
piros lap: Al Muhamadi (90.)

Hétfő este Olaszország 0-1-ről fordítva 3-1-re diadalmaskodott az Egyesült Államok válogatottja felett.

A B csoport további műsora:
csütörtök:
Egyesült Államok - Brazília 16 ó
Egyiptom - Olaszország 20.30

vasárnap:
Olaszország - Brazília 20.30
Egyiptom - Egyesült Államok 20.30