Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldót ritkán szeretik az ellenfél szurkolói és játékosai, ám a Manchester United szélsője - aki a következő szezonban minden bizonnyal a Real Madrid futballistája lesz - úgy nyilatkozott, őt egyáltalán nem zavarja, amikor sértegetik a pályán.

"Szeretem, amikor sértegetnek. Szeretem látni a szemekben a gyűlöletet, jó hallani a sértő bekiabálásokat, egyáltalán nem zavarnak" - mondta a So Foot című francia futballmagazinak a 24 éves aranylabdás, akinek a 80 millió fontos (26,8 milliárd forint) vételáráról már megegyezett a Manchester United és a Real Madrid, s már csak neki kell rábólintania idényenkénti nettó 9 és fél millió eurós fizetésére.

"Tudom, hogy rengeteg ember utál, ám azzal is tisztában vagyok, hogy még többen vannak, akik szeretnek és drukkolnak nekem. Soha nem érzem magam rosszul, csak ha rosszul megy a foci, ám szerencsére ez ritkán történik meg" - tette hozzá a portugál cselkirály, akinek három éve már volt egy nagy csatája az angol drukkerekkel, amikor a focivébé portugál-angol mérkőzésén az ő hosszas reklamálása után kiállították manchesteri csapattársát, Wayne Rooneyt, ráadásul az eset után kikacsintott a kispad felé.

http://www.youtube.com/v/SFvZ389nsCE&hl=en&fs=1&


A Manchester színeiben lejátszott 196 Premier League-meccsén 84-szer eredményes támadó már az Old Traffordon eltöltött hat esztendeje alatt feljutott a csúcsra (többek között Bajnokok Ligáját, angol bajnokságot és Aranylabdát is nyert), ám nem akar ezen a ponton megállni: "Hosszú út vár még rám. Újra akarom írni a futballtörténelmet. Jól tudom, már bekerültem a legjobbak legjobbjai közé, de folytatni akarom a munkámat, s még több csodálatos oldalt akarok írni a a labdarúgás nagykönyvébe."

A Sporting Lisszabonban nevelkedett Ronaldo a spanyol bajnokságban a Real-Barca csúcsrangadókon többször is találkozhat majd jelenkori legnagyobb riválisával, Lionel Messivel. Jelen pillanatban a futballszakma őket tartja a világ két legjobbjának, igaz, a 2009-es csatájukat az argentin nyerte azzal, hogy a Barca - többek között Messi góljával - 2-0-ra legyőzte a MU-t a római BL-döntőben. A CR7-ként is ismert játékos - akit a finálé előtt az [origo] is összevetett Messivel - nem kér az összehasonlításokból: "Nincs mit irigyelnem Lioneltől. Nem hasonlítom magam senkihez. Az én nevem Cristiano Ronaldo, és bárkinél több érmet és díjat meg tudok szerezni."

Forrás: AFP

Mindeközben a MU menedzsere, Sir Alex Ferguson a The Mail on Sunday című lapnak úgy nyilatkozott, hogy az utóbbi két évben még vissza tudta tartani az eligazolástól Cristiano Ronaldót, az idén azonban már el kellett engednie. "Idén arra a végkövetkeztetésre jutottam, hogy már nem tudom tovább visszafogni őt." Végül a skót mester volt az, aki jóváhagyta Ronaldo távozását, amelyet - a vezetőedző beismerése szerint - már 2007-ben, majd 2008-ban is kért tőle Ronaldo. "El akart menni tőlünk, ilyen egyszerű az egész" - mondta Ferguson.

Cristiano Ronaldo győzni akarásáról a magyar drukkerek és Erwin Koeman válogatottja is meggyőződhet idén ősszel kétszer is: szeptember 9-én a Puskás-stadionba látogat a portugál válogatott, majd október 10-én Gera Zoltánék utaznak el a délnyugat-európai országba selejtezőt vívni a 2010-es világbajnoki részvételért.