Vágólapra másolva!
Az eddig botdalozó Mexikó megszerezte második győzelmet az észak- és közép-amerikai régió, vagyis a CONCACAF-zóna világbajnoki selejtezőjének újabb körében. Javier Aguirre csapata Trinidad és Tobago ellen nyert 2-1-re hazai pályán, Honduras szintén otthon tartotta a három pontot a Salvador elleni 1-0-s sikerrel.

A hétvégén Salvador ellen megégő mexikóiak Trinidad és Tobago ellen nagyon elszántan kezdtek, és már az első percben vezettek: a leshatáron kilépő Guille Franco ügyesen csippentette át a labdát az elévetődő kapus fölött.

Az ütős kezdés után mégis megtorpant az El Tri, Aguirrének le kellett cserélnie a meghúzódott Castillót, a trinidadiak pedig az első félidő ráadásban egyenlítettek, Guardado labdaeladása után Tinto kihasználta, hogy két hazai bekk is behátrált, és 14 méterről kilőtte a bal felsőt.

Mexikó a második játékrészt az elsőhöz hasonlóan góllal kezdte, de milyennel: Rojas 28 méterről lőtt ragasztott elképesztően nagy dugót a bal pipába. A hátralévő időt már rutinosan lehozta gond nélkül a házigazda, amely ezzel a selejtezőkör felénél a pótselejtezőt érő negyedik helyen áll.

http://www.youtube.com/v/Ia4cQNhWfrE&hl=en&fs=1&


A Salvadort leverő Honduras ugyanis befurakodott elé, a győztes találatot a válogatott gólrekordere, Carlos Pavon szállította, aki a kapusról kipattanó labdát bikázta dropból a léc alá. A következő kört augusztus 12-én játsszák, akkor Mexikó-Egyesült Államok, Trinidad és Tobago-Salvador, valamint Honduras-Costa Rica összecsapásokra kerül sor.

http://www.youtube.com/v/am3V5T-BPXo&hl=en&fs=1&


CONCACAF-zóna, eredmények, 5. forduló:
Mexikó - Trinidad és Tobago 2-1 (1-1)
gól:
G. Franco (1.), Rojas (48.), illetve Tinto (45+1.)

Honduras - Salvador 1-0 (1-0)
gól: C. Pavon (13.)

korábban játszották:
Costa Rica - Egyesült Államok 3-1

Az állás:
1. Costa Rica 12 pont/5 mérkőzés
2. Egyesült Államok 10/5
3. Honduras 7/5
4. Mexikó 6/5
5. Salvador 5/5
6. Trinidad és Tobago 2/5

Az első három csapat automatikusan részt vehet a jövő évi világbajnokságon, a negyedik pedig a dél-amerikai térség ötödik helyezettjével játszik a dél-afrikai szereplés jogáért.