Vágólapra másolva!
Miután a brazil világbajnok, aranylabdás Kaká a Real Madridhoz szerződött hétfőn, médiajelentések szerint többen is a távozáson gondolkodnak az Olaszországban futballozó játékosok közül.

Az El Mundo Deportivo című spanyol napilap szerdai számában például azt írta: a Serie A gólkirálya, a svéd Zlatan Ibrahimovic az Internazionaléból a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelonához szerződhet 10 millió euróért és a katalánok kameruni csatáráért, Samuel Eto'ó-ért cserébe.

Az elmúlt évek bundabotrányai és a gazdasági válság által népszerűségében megtépázott olasz bajnokság már így is hátrányban van az angol és a spanyol ligához képest, a két - valószínűsíthetően - legjobb légiós távozása pedig még rosszabb helyzetbe sodorhatja a Serie A-t.

"Nagyon rosszul viseltük, hogy Kaká eligazolt tőlünk" - nyilatkozta Andrea Pirlo, az AC Milan középpályása, akit a média az angol FC Chelsea-vel hozott többször kapcsolatba, miután Carlo Ancelotti, a milánóiak korábbi edzője a londoniakhoz szerződött. "Majd meglátjuk, hogy én is elmegyek-e. Egyelőre nem, de a későbbiekben bármi megtörténhet."

Az Internazionale brazil hátvédje, Maicon sem érzi jól magát csapatánál. "Három évig közönyösen bántak velem az Internél, gondolom azért, mert arra koncentráltak, hogy Ibrahimovic jól érezze magát" - nyilatkozta Maicon a La Gazzetta dello Sport szerdai számában. "Jól szeretném érezni magam, vagy itt, vagy egy másik klubnál."

A Milannál a szintén brazil Alexandre Pato is azon töpreng, hogy máshol folytassa pályafutását, de a klub vezetői kijelentették: a legfontosabb feladatuk, hogy minőségi futballistát hozzanak Kaká helyett, és egyelőre nem adnak el senkit.