Vágólapra másolva!
Hivatalossá vált, hogy a brazil Kaká elhagyja az AC Milant és csatlakozik a Real Madridhoz - jelentette a BBC. Sajtóinformációk szerint a spanyol klub 18,2 milliárd forintnak megfelelő összeget fizet a hat szezonra leszerződő játékosért.

A Real Madrid bejelentette, hogy véglegesítették a szerződést, amelynek értelmében csatlakozik a spanyol klubhoz Kaká - jelentette a BBC. A brazil jelenleg az olasz AC Milan játékosa.

Kaká jelenleg Brazíliában tartózkodik, ahol a válogatott tagjaként világbajnoki selejtezőt játszik Paraguay csapatával. A játékoson Brazíliában végezték el az ügyletet megelőző orvosi vizsgálatokat.

Sajtóinformációk szerint a spanyol klub 56 millió angol fontnak (18,2 milliárd forint) megfelelő össszeget fizet Kakáért - írja a BBC, amely szerint ez rekordösszegnek számít. A Real 2001-ben 45,6 millió fontot fizetett Zinedine Zidane-ért.

"Nagy kihívást jelent számomra a Real Madrid, szeretném, ha vezetésemmel véget tudnénk vetni a Barcelona hegemóniájának, s ismét a Real legyen Spanyolország és Európa elsp számú csapata" - nyilatkozta Kaká a Marcának.

Kaká leigazolása a klub élére visszatért elnök, Florentino Perez egyik első lépése. Perez 2000 és 2006 között már vezette a Real Madridot, akkoriban olyan sztárok csatlakoztak a klubhoz, mint a szintén brazil Ronaldo, Beckham, Figo és Zidane. A Milan közleményben sajnálkozott Kaká távozása miatt. A brazil játékos hat szezonra szóló szerződést írt alá a Real Madriddal.

Miközben a spanyolok a brazil csillag érékezésének örvendeznek, a klub holland csatára, Ruud van Nistelrooy várhatóan távozik a fővárosból. Az utóbbi hónapokban sérüléssel bajlódó klasszisért a Tottenham Hotspur jelentkezett be.

Az eddigi átigazolási rekordok:

honnan?hová?mikor?mennyiért?
KakáMilan Real Madrid200956 millió font
Zinedine ZidaneJuventus Real Madrid200146 millió font
Luis FigoBarcelonaReal Madrid200037 millió font
Hernan CrespoParmaLazio200035,5 millió font
Christian VieriLazioInter199932 millió font
DenilsonSao PauloBetis199821,5 millió font
RonaldoBarcelonaInter199719,5 millió font
Alan ShearerBlackburnNewcastle199615 millió font