Vágólapra másolva!

Hazai érdekeket véd a román futball-liga

Komoly változtatás bevezetését határozta el a Román Labdarúgó Szövetség, amely előírta, az élvonalbeli mérkőzésekre legalább nyolc (a második ligás összecsapásokra tíz, a harmadosztályúakra tizenkettő) hazai játékost kell nevezni. Ez elsősorban az egy hete befejeződött BL-szezon meglepetéscsapatának számító, ám a válság miatt anyagilag kissé megrendült kolozsvári CFR-t érinti érzékenyen.

A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2009-2010-es szezonjától a csapatoknak mérkőzésenként nyolc hazai játékost kell nevezniük, döntött a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) végrehajtó bizottsága. "Nagyon fontos döntést hozott a szövetség, olyat, amelyre a román labdarúgásnak komoly szüksége volt" - nyilatkozta Mircea Sandu elnök.

Az eddigi szabályok szerint mindössze öt román játékos nevezését írták elő, nem meglepő, hogy a Bajnokok Ligájában is remeklő CFR 1907 Cluj összesen hat hazai játékost tartott keretében.

"Nálunk kevés a hazai labdarúgó, ezért újra kell gondolnunk a stratégiánkat. A román labdarúgás szempontjából azonban jónak találom a döntést" - kommentálta a csapat másodedzője, Alin Minteuan.

A kolozsvári Paprika Rádió információja szerint felmerült, hogy a kolozsváriak megegyeznének a Dinamo Bukaresttel, amely átadná néhány játékosát, cserébe kapna néhány jó képességű légióst.

A Pro Sport közben úgy tudja, a válság olyannyira érzékenyen érintette a klubtulajdonost, hogy Pászkány Árpád a mostani évadhoz képest felére csökkenti a csapat költségvetését, azaz 34 millió euróhoz képest 17 millióból lesz kénytelen gazdálkodni az ügyvezetés.