Vágólapra másolva!
Florentino Pérez frissen visszatért klubelnök kedden mutatta be a sajtónak a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé hétfőn kinevezett Manuel Pellegrinit.

A klubelöljáró intelligens profinak nevezte a két évre szerződtetett chilei trénert, s megemlítette, hogy Pellegrini sokat dolgozó, kiegyensúlyozott edző, aki mindig labdatartásra és elegáns futballra törekszik.

"Büszkeséggel tölt el, hogy rám esett a választás egy ilyen fontos klubnál, talán a világ legfontosabb klubjánál" - jelentette ki az 55 éves szakember, aki az elmúlt öt idényben a Villarrealnál ért el sikereket. Pellegrini megosztotta még a Santiago Bernabéu Stadionban összegyűlt szakmai hallgatósággal, hogy már 23 éve, amikor elkezdte edzői pályafutását, a Real Madrid lebegett célként a szeme előtt. "Ma ez az álom valósággá vált" - tette hozzá.

A Real Madrid új trénere korábban hazájában, továbbá Ecuadorban és Argentínában is dolgozott. Madridban Juande Ramóst váltja a kispadon, akinek nem újították meg a lejáró kontraktusát.

A Villarrealnál is megnevezték az új edzőt, a jövőben a spanyol Ernesto Valverde irányítja a bajnokság ötödik - Európa-liga-indulást jelentő - helyén végzett csapatot. A 45 éves Valverde az elmúlt idényben az Olimpiakosznál volt edző, amellyel a görög bajnokságot és a kupát is megnyerte. Korábban Spanyolországban az Athletic Bilbao és az Espanyol kispadján ült.