Vágólapra másolva!
 

Meglehetősen rosszul áll a kiesés elleni küzdelemben a Newcastle United, amely négy fordulóval a zárás előtt 18. a Premier League-ben, és hátránya három pont a már bennmaradó pozícióban lévő Hull Cityvel szemben.

A Szarkák jövője nem csak a klub további sorsa miatt érdekes, hiszen a keretben szereplő futballisták egy része aligha marad a másodosztályra, és a legnagyobb sztár, Michael Owen szinte biztosan távozik, ha a csapat kiesik a legjobbak közül. A csatár szerződése ugyanis az idény végén lejár, és korábban bejelentette, hogy a hosszabbításról a pontvadászat befejezése előtt nem akar tárgyalni - nem is lehet kérdéses, hogy a támadó azt szeretné megvárni, hogy a Newcastle melyik osztályban szerepel majd a következő idényben.

Egy ilyen kvalitású futballista ingyenes megszerzése ráadásul rendkívül vonzó lehet a többi egyesület számára, még akkor is, ha Owen fizetése kifejezetten magasnak számít - a hírek szerint jelenleg heti 100 ezer fontnál is többet keres a Szarkáknál. A focista többször is kijelentette, hogy ebből hajlandó engedni, de az összeg még így is kifizethetetlen a legtöbb egyesület számára.

A legújabb hírek szerint azonban az Everton hajlandó lenne ennyit áldozni Owenre, és az amúgy is csatárhiányban szenvedő klub számára a támadó megszerzése hatalmas fogás lenne. A sokszoros angol válogatott játékos ugyan korábban a városi rivális Liverpool FC-nél játszott, de gyermekkorában az Evertonnak szurkolt, és édesapja is megfordult a Toffeesnél.

Az Internazionale állítólag a brazil Mancinit ajánlotta fel a Real Madridnak a holland Wesley Sneijderért cserébe. A Manchester City kiszemeltje a portugál Sporting középpályása, Miguel Veloso.

Az AZ Alkmaar marokkói csatárát, Munir el-Hamdauit a Liverpool és az Arsenal is figyeli. Az Aston Villa védőjét, Craig Gardnert a Premier League-be frissen feljutott Wolverhampton Wanderers vinné.

A Fiorentina román csatárát, Adrian Mutut a VfL Wolfsburggal hozták kapcsolatba. Az OGC Nice védőjét, Cédrice Kantét a görög Olympiakosz és az 1. FC Köln is kiszemelte.

A skót Rangers algériai középpályása, Madzsid Bugerra iránt a Newcastle United érdeklődik.