Vágólapra másolva!
A tavalyi Európa-bajnokság egyik nagy felfedezettje a török középpályás, Arda Turan volt, aki két gólt szerzett az elődöntős csapatban. Akkor sokan biztosra vették, hogy a villámgyors játékos valamelyik topligában folytatja pályafutását, és állítólag a Newcastle United be is jelentkezett érte, de egyesülete, a Galatasaray elutasította a Szarkák kilencmillió fontos ajánlatát.

Arda a jelenlegi szezonban is alapember a Galatánál, és kiválóan futballozik: a bajnokságban hat gólnál és kilenc gólpassznál jár, de az UEFA-kupában is szerzett két találatot, miközben továbbra is rendszeresen ott van a nemzeti csapatban.

Mindezek alapján aligha meglepő, hogy továbbra is nagy az érdeklődés iránta külföldről, és immár a Newcastle-nál nagyobb klubok is szeretnék leigazolni. A hírek szerint a Juventusnál Arda személye is felmerült a visszavonuló Pavel Nedved pótlására, és a torinóiak mellett a Bayern München is fontolóra vette a középpályás leigazolását.

A bajoroknál Franck Ribéry esetleges távozása miatt merült fel Arda megvétele, és egyes források úgy tudják, hogy a Bayern 11 millió eurót is hajlandó lenne fizetni a focistáért. A kérdés már csak az, hogy Arda kimozdítható-e Isztambulból: elmondása szerint ugyanis nagyon jól érzi magát a Galatánál, és esze ágában sincsen máshová szerződni.

A Manchester United fiatal brazil védője, Rafael da Silva 2013-ig meghosszabbította szerződését. Az Aston Villa szeretné megszerezni a Leeds United fiatal tehetségét, Fabian Delphet.

A Hannover érdeklődik a dán Aalborg focistája, Michael Jakobsen iránt. A Manchester United nem tett le az Olympique Lyon csatárának, Karim Benzemának a megszerzéséről. A Paris Saint-Germain kiszemeltje a török Besiktas szlovák középpályása, Filip Holosko.