Vágólapra másolva!
A hét nagy nyertese az európai labdarúgásban a Real Madrid volt, amely még közelebb került az FC Barcelonához - nem csoda, hogy a csapatból ezúttal két futballista is bekerült álomcsapatunkba. Természetesen a mesternégyest szerzett Andrej Arsavin sem maradhatott ki, akárcsak a két összecsapáson háromszor eredményes Wayne Rooney.

Kapus:

Tim Wiese (német, Werder Bremen): a brémai együttes számára a bajnokságban már nincsen túl sok tét, így aztán a Hamburg elleni német kupaelődöntő kiemelt fontosságú volt. Nos, a Werder bejutott a sorozat fináléjába, köszönhetően nagy részben Wiesének, aki a büntetőpárbajban három tizenegyest is hárított.

Hátvédek:

Andoni Iraola (spanyol, Athletic Bilbao): a baszk együttes remek hetet zárt, hiszen mindkét bajnokiját megnyerte, és így eltávolodott a kiesési zónától. A jobbhátvéd Iraola mind a Numancia, mind a Racing Santander ellen megbízhatóan futballozott, és utóbbi meccsen gólpasszt is adott.

Sebastian Langkamp (német, Karlsruhe): a Bundesliga sereghajtója még nem adta fel a bennmaradásért folytatott küzdelmet, és ennek a hét végén a Bayer Leverkusen látta a kárát. A Karlsruhe 1-0-ra nyert, köszönhetően a középhátvéd Langkamp góljának, aki pályafutása során először volt eredményes a német élvonalban - és a találat rendkívül látványosra sikeredett.

Leonardo Talamonti (argentin, Atalanta): a bergamóiak stabilan tartják magukat a Serie A középmezőnyében, és a hét végén idegenben győzték le 1-0-ra a Laziót. A diadal főleg a középhátvéd Talamonti számára volt édes, hiszen ő szerezte a meccs egyetlen találatát - éppen korábbi klubja ellen.

Joan Capdevila (spanyol, Villarreal): a Villarreal a jelek szerint maga mögött hagyta a hullámvölgyet, hiszen a múlt héten mindkét bajnokiját megnyerte, és így továbbra is versenyben van a BL-t érő negyedik helyért. A csapat a Recreativo Huelvát és a Getafét is 2-1-re verte, utóbbi meccsen a balhátvéd Capdevila nagyon fontos gólt ért el.

Középpályások:

Gonzalo Higuaín (argentin, Real Madrid): a Real tovább csökkentette hátrányát a Barcelonával szemben a spanyol bajnokságban, pedig a hétközi, Getafe elleni találkozón kevéssel a lefújás előtt nem sokan fogadtak volna a csapat győzelmére. A Real végül megfordította a meccset, köszönhetően nagy részben a jobb oldali középpályásként szereplő Higuaín duplájának, aki a Sevilla ellen is kiosztott egy gólpasszt.

Leon Andreasen (dán, Hannover): Huszti Szabolcs korábbi klubja tavasszal nem nagyon remekel a Bundesligában, és így a kiesés szele is meglegyintette a hannoverieket. A hét végi, 1. FC Köln elleni győzelemmel a csapat mindenesetre nagy lépést tett a bennmaradás felé, és a diadal fő letéteményese a két gólt szerzett Andreasen volt.

Andrej Arsavin (orosz, Arsenal): az Ágyúsok januári igazolása eddig sem nyújtott rossz teljesítményt új csapatában, de a múlt héten egészen fantasztikusan futballozott. A hét végi, Middlesbrough elleni bajnokin is adott egy gólpasszt, de ez semmiség volt ahhoz képest, hogy a hét közben a Liverpool ellen mesternégyest ért el.

Robinho (brazil, Manchester City): a manchesteri gárda rekordigazolását sokat kritizálták a szezonban amiatt, hogy idegenben nem képes kiemelkedő teljesítményt nyújtani, de a hét végén megmutatta, hogy nem csak a City of Manchester stadionban villog. Robinho főszerepet vállalt együttese Everton elleni liverpooli győzelmében egy góllal és egy gólpasszal.

Csatárok:

Wayne Rooney (angol, Manchester United): a Vörös Ördögök a múlt héten újabb lépéssel közelebb kerültek a bajnoki aranyhoz, hiszen mindkét bajnokijukat megnyerték. A Portsmouth ellen könnyebben, a Tottenham Hotspur ellen pedig kétgólos hátrányból fordítva gyűjtötték be a három pontot, és Rooney a két találkozón három gólt szerzett, illetve két gólpasszt adott.

Raúl (spanyol, Real Madrid): a madridiak elnyűhetetlen támadója a hét végén a Sevilla ellen bizonyította, hogy jó az öreg a háznál. Az andalúziaiak elleni rangadón a csatár mesterhármast vágott, és a Real ennek köszönhetően megnyerte a találkozót - Raúl pedig már 18 találatnál jár az idényben.

www.global-soccer.eu