Vágólapra másolva!
Az Internazionaléval kötött szerződésének 2011-es lejárta után Spanyolországban kívánja folytatni pályafutását José Mourinho, a bajnoki címvédő milánóiak vezetőedzője.

"Olaszországban nem lehet tervezni, itt minden tréner csak egy-két évet él túl, azaz nem a klubért, hanem a saját karrierjéért dolgozik. Az élcsapatoknál csak a bajnoki cím elfogadható, minden mást tragédiaként élnek meg" - jelentette ki a Milánóba tavaly érkezett portugál szakember, hozzátéve: hároméves szerződésének kitöltése után Spanyolországba költözne legszívesebben.

A 46 éves sikerkovács követendő példaként az angol futballt említette meg, ahol két bajnoki címet nyert a Chelsea-vel: "Angliában több időt adnak a csapatépítésre, ráadásul a játék is szebb, látványosabb és jövőközpontú. Be lehet vetni a fiatalokat, mert nincs állandó győzelmi kényszer, szóval igazi edzőparadicsom."

A hat fordulóval a vége előtt az olasz bajnokságban 10 pontos előnnyel vezető Interről azért elégedetten beszélt: "Nem sok külföldi tréner lesz bajnok rögtön az első olasz szezonjában. Mi leszünk az aranyérmesek, ez egészen biztos, és nagyon büszke vagyok a fiúkra."