Vágólapra másolva!
Félmillió rubel - mintegy 3,4 millió forint - pénzbüntetést kapott Huszti Szabolcs csapata, a Zenit, amiért a gárdában egyidejűleg a megengedettnél több idegenlégiós szerepelt a moszkvai Lokomotiv elleni, múlt heti bajnokin. Az ötszázezres summáról szerdai ülésén döntött az Orosz Labdarúgó Szövetség fegyelmi testülete.

A szentpétervári klubot "pluszban" az is fenyegette, hogy a pályán 1-1-es döntetlenre végződött meccsét a tárgyalóasztalnál elveszíti, s az illetékes bizottság 3-0-val a fővárosiak javára igazolja a találkozót, de végül is e büntetést nem kapta meg a Zenit.

Az indoklás szerint azért, mert a szabályzat nem rendezi egyértelműen az ilyesféle eseteket. A jelenlegi előírás - amelynek pontosítását a szerdai elhatározás értelmében már a közeljövőben elvégzik - azt mondja ki, hogy bajnokin egyidejűleg nem lehet hatnál több idegenlégiós - azaz nem orosz állampolgárságú - játékos a pályán, márpedig ezt a rendelkezést felrúgta a Zenit holland vezetőedzője.

Dick Advocaat a mérkőzés vége felé az orosz Viktor Fajzulin helyére beküldte Husztit. A magyar válogatott középpályásával együtt ekkor már hét légiós volt a Zenitben, s bár Advocaat négy perccel később "visszaoroszosította" legénységét, amikor Roman Sirokovra cserélte a horvát Ivica Krizsanacot, e lépéssel már elkésett.