Vágólapra másolva!
A Villarreal számára a múlt héten véget ért a BL-szereplés az Arsenal elleni vereséggel, és erősen kérdéses, hogy a klub a következő szezonban is ott lesz-e a legrangosabb európai kupában. A csapat teljesítménye ugyanis az utóbbi időben alaposan visszaesett a Primera Divisiónban, és már csak ötödik. Ha nem sikerül kvalifikálnia magát a Bajnokok Ligájába, akkor a nyáron alighanem kénytelen lesz megválni néhány kulcsemberétől, és a kiárusítás egyik főszereplője az uruguayi középhátvéd, Diego Godín lehet.

A 23 esztendős futballista 2007-ben igazolt a Villarrealhoz a montevideói Nacionaltól, és rövid idő alatt meghatározó játékosa lett az együttesnek. Szerződése a következő idény végén, vagyis 2010 nyarán jár le, és amennyiben nem hosszabbítják meg, akkor klubja csak idén nyáron kasszírozhat érte jelentősebb összeget. A védőt tavaly az AC Milannal hozták kapcsolatba, de az olaszok akkor nem tettek konkrét ajánlatot, viszont a hírek szerint megfigyelőik továbbra is szemmel tartják Godínt. A Serie A-ból a Juventus is érdeklődik a focista iránt, Spanyolországban pedig Real Madrid figyeli, a címvédőnek ugyanis szüksége lehet új középhátvédre a nyáron, amennyiben Fabio Cannavaro és Christoph Metzelder is távozik.

További átigazolási hírek
A Schalke 04 csatárát, Kevin Kuranyit a West Ham United szívesen szerződtetné. A Hamburger SV középpályása, Piotr Trochowski iránt az Everton érdeklődik. A Villarreal kiszemeltje a Stade Rennes jobbhátvédje, Rod Fanni. A Chelsea szeretne szerződést hosszabbítani középpályásával, Joe Cole-lal.

www.global-soccer.eu