Vágólapra másolva!
A keleti listavezető Ferencváros kiütéses, 6-1-es győzelmet aratott a vendég Vác felett a labdarúgó NB II 22. fordulójában, szombaton. A hazaiak a váci Varga kiállítást érdemlő szabálytalansága után már a 37. percben elveszítették korábbi válogatott középhátvédjüket, Dragóner Attilát, akit a szünetben mentővel szállítottak kórházba.

A Ferencváros hivatalos honlapja szerint a 7. percben Ferenczi értékesítette a Zsivoczky buktatásáért megítélt büntetőt (1-0), majd a 24. percben ugyancsak ő lőtte a csapat második találatát.

Tíz perccel a félidő vége előtt a váciak tíz emberre fogyatkoztak, Varga durváskodott Dragónerrel szemben, akit le is kellett cserélni, a középső védőt arccsonttörés gyanújával szállították kórházba. A pontot az i-re az első félidőben Ferenczi tette fel, aki harmadik helyzetéből harmadik gólját szerezte, egy remek fejesgóllal alakította 3-0-ra az eredményt.

Az 58. percben Gáspár révén szépített a Vác (3-1), a 74. percben Ashmore helyezett egy szabadrúgást szépen a kapuba (4-1). Alig öt perc múlva a frissen beállt Shaw csúsztatott a hálóba (5-1), a hajrában pedig ismét Ferenczi értékesített egy büntetőt, kialakítva a 6-1-es végeredményt.

Eredmények, Keleti csoport:
Ferencváros - Vác-Újbuda 6-1 (3-0)
Békéscsaba - MTK Budapest II 1-1 (1-0)
Vecsés - DVSC-TEVA II 3-2 (2-1)
Tököl - Baktalórántháza 0-0

Nyugati csoport:
Százhalombatta - Gyirmót 1-2 (0-0)
Felcsút - Budaörs 2-2 (2-1)
Lombard FC Pápa - Baja 1-0 (0-0)