Vágólapra másolva!
Bár az Arsenal szerzett vezetést, Malouda és Drogba góljaival a Chelsea labdarúgócsapata fordított, s 2-1-es győzelmet aratott az FA-kupa-elődöntőben. Hogy ki lesz a londoniak ellenfele, az vasárnap a Manchester United-Everton mérkőzésen dől el.

Eredmény, FA-kupa, elődöntő:
Arsenal - Chelsea 1-2 (1-1)
London, Wembley-stadion, 88 103 néző
v.: Martin Atkinson
Arsenal: Fabianski - Eboue, Toure, Silvestre, Gibbs - Walcott, Fabregas, Diaby, Denilson (Nasri, 86.), Van Persie (Arsavin, 75.), Adebayor (Bendtner, 83.)
Chelsea: Cech - Ivanovic, Alex, Terry, A. Cole - Ballack, Lampard, Essien, Malouda - Anelka (Kalou, 82.), Drogba
gól: Walcott (18.), illetve Malouda (22.), Drogba (84.)

Már a negyedik percben megszerezhette volna a vezetést a Chelsea, amikor egy előrevágott labdára Fabianski teljesen feleslegesen és rosszul mozdult ki, Drogba 20 méterről az üres kapura fejelt, ám a kétségbeesetten visszafutó Gibbs becsúszva a gólvonal elől menteni tudott.

A 18. percben Adebayor ugratta ki Anelkát a 16-os bal oldalánál, a francia támadó az alapvonaltól emelt középre, a hosszú saroknál érkező Walcott pedig úgy lőtt a kapuba, hogy a labda Ashley Cole kezén kicsit irányt változtatva, a földről pattant át a vetődő Cech felett (1-0)

A 22. percben Malouda éles szögből alig lőtt a bal kapufa mellé. Tizenegy perc múlva a francia játékos már nem rontott, Lampard kiváló, 50 méteres ívelését vette le a 16-os bal sarkánál, egy csellel becsapta Ebouét, majd kilőtte a rövid, jobb alsó sarkot (1-1).

A második félidő kiegyenlített játéka hosszabbítást sejtetett, ám Lampard és Drogba nem így gondolta. A 84. percben az angol válogatott középpályása újabb 50 méteres álompasszt varázsolt, ezúttal Drogba elé, az elefántcsontparti támadó lefutotta Silvestre-t, kicselezte a rosszul kimozduló Fabianskit, s 10 méterről az üres kapu bal alsó sarkába gurított (1-2).

A másik elődöntőben vasárnap a Manchester United az Evertonnal csap össze.

A döntőt május 30-án rendezik.